1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Meydana Gelen 4 Büyüklüğündeki Depremin Son Dakika Detayları!

Bursa’da Meydana Gelen 4 Büyüklüğündeki Depremin Son Dakika Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberiyle birlikte Bursa‘da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, Bursa‘da 2024 yılının 3 Ağustos tarihinde saat 05.05’te 4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Depremin 4,69 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

AFAD Deprem Dairesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremin büyüklüğünün 4.0 (Mw) olduğu, Büyükorhan (Bursa) bölgesinde meydana geldiği, enlem ve boylam koordinatları ile derinlik bilgisinin paylaşıldığı ifade edildi. Saat 05:05:35’te gerçekleşen deprem, 39.83139 N enlem ve 28.75889 E boylamda kaydedilirken, 4.69 km derinlikte meydana geldiği belirtildi. Detaylı bilgilere yine AFAD resmi hesapları üzerinden ulaşılabileceği duyuruldu.

Bölgenin sismik aktivitesinin yüksek olduğu dikkate alındığında, Bursa‘da yaşanan bu depremin yerel halkı endişelendirdiği ve tedirgin ettiği görülüyor. 4 büyüklüğünde olan depremin ardından herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken, binalarda herhangi bir hasarın olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

Depremin etkisiyle vatandaşlar arasında paniğe neden olmaması adına AFAD ve ilgili kurumlar anında harekete geçerek gerekli çalışmaları başlattı. Depremin ardından bölgede olası artçı sarsıntılara karşı da gerekli önlemlerin alındığı ve vatandaşların gerekli uyarılarla bilgilendirildiği belirtildi.

Vatandaşların deprem anında sakin kalması ve panik yapmaması, gerekli güvenli alanlara yönlendirilmesi için AFAD ve diğer ilgili kurumlar gerekli çalışmaları titizlikle yürütmektedir. Herhangi bir acil durumda ise 156 Afet Çağrı Merkezi’nin aranarak yardım talep edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Bölgedeki deprem riskinin bilincinde olan vatandaşlar da gerekli tedbirleri almaları ve deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmeleri önem arz etmektedir.

Bursa‘da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin yerel halkı tedirgin etse de ilgili kurumlarca gerekli önlemlerin alındığı ve durumun yakından takip edildiği bilgisi paylaşıldı. Depremin etkileri ve olası hasarlar konusunda da yapılan çalışmaların sonuçları en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Meydana Gelen 4 Büyüklüğündeki Depremin Son Dakika Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin