1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Sağanak Felaketi: Cadde ve Sokaklar Göl Haline Geldi

Bursa’da Sağanak Felaketi: Cadde ve Sokaklar Göl Haline Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün öğleden sonra Bursa‘da yaşanan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Sürücüler sular altında kalan yollarda ilerlemekte zorluk yaşadı. Sağanak yağışın etkisi zaman zaman doluyla da artarken, Odunluk Metro İstasyonu’nu su basarak ulaşıma kapattı. Acemler ve Ataevler arasındaki tüm metro istasyonları yolcu girişine kapatıldı ve hedef nokta olan Bursa Uludağ Üniversitesi yönündeki metro hattına paralel ek otobüs seferleri düzenlendi. Aynı yağış dolayısıyla Nilüfer Çayı’nın debisi de yükselerek çevrede park halinde bulunan bir aracı su altında bıraktı.

Osmangazi ilçesi Teferrüç Mahallesi’nde ise 2. Aydın Caddesi’nde meydana gelen dere taşması sonucu yığılan molozlar çok sayıda aracı sürükledi. Araç sahipleri kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalışırken, polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Mahsur kalanların kurtarılmasına ise çevredekiler yardım etti. Özellikle bir kişinin, aracının sürüklenmemesi için iple bağladığı görüldü.

Yaşanan bu olumsuz hava koşulları nedeniyle hem ulaşım hem de günlük yaşam olumsuz etkilendi. Sürücüler ve yayalar arasında mahsur kalanlar, yardım ekiplerinin çabalarıyla kurtarıldı. Özellikle metro istasyonlarının kapanması nedeniyle seyahat eden vatandaşlar alternatif ulaşım yollarına yönlendirildi. Bölgedeki polis ve itfaiye ekipleri ise sık sık müdahalelerde bulunarak durumu kontrol altına almaya çalıştı.

Hava durumunun iyileşmesiyle birlikte sulama ve tahliye çalışmaları hızla devam etti. Sahada çözüm üreten ekipler, yolların açılması ve suyun çekilmesi için yoğun çaba sarf etti. Aynı zamanda bölgedeki vatandaşlar da karşılıklı dayanışma içinde araçlarını kurtarmak için bir araya geldi. Yaşanan bu doğal afet sonrasında hem maddi hem de manevi olarak zarar görenler için yardım çalışmaları başlatıldı.

Kısacası, Bursa‘da dün meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel felaketi, şehirde büyük bir tahribata yol açtı. Toplumsal dayanışma ve müdahalelerle birlikte yaşanan olumsuzluklar en az zararla atlatılmaya çalışıldı. Geçici olarak alınan önlemler ve hızlı müdahalelerle bölgede normalleşme sağlanmaya çalışıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Sağanak Felaketi: Cadde ve Sokaklar Göl Haline Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin