1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Skandal İddia: Sahte Raporlarla Okullara Kaynaştırma Öğrencisi Gönderildi!

Bursa’da Skandal İddia: Sahte Raporlarla Okullara Kaynaştırma Öğrencisi Gönderildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan Süleymanpaşa İlkokulu’nun Müdürü ve Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Can, okula gönderilen özel gereksinimli öğrencilerin sayısının artışından şüphelenerek inceleme başlattı.

İddiaya göre; ilçede faaliyet gösteren bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, özel eğitime ihtiyacı olmayan çocukları, devletten öğrenci başına aylık 7 bin 200 TL ödenek alabilmek için sahte rapor düzenleyerek, ilçedeki okullara kaynaştırma öğrencisi olarak yönlendirdi.

Özellikle Süleymanpaşa İlkokulu’na sahte raporlarla gönderilen öğrencilerin durumu dikkat çekti. İsmail Can, bu durumu fark ederek mayıs ayında suç duyurusunda bulundu. Bursa Valiliği soruşturma başlatırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdi.

Müfettişler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin sahibi Psikolojik Danışman ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Ö.T. ile İsmail Can’ın yanı sıra veliler ve öğrencilerle görüşme yapıp, evrakları inceledi. Ancak şu ana kadar herhangi bir suç unsuru bulunamadı.

İsmail Can, raporlu öğrenci oranlarının Türkiye genelinden çok daha yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, bir öğrencisinin eğitim sonrası durumunun düzelmesi üzerine raporunun kaldırılma talebinin, rehabilitasyon merkezi yöneticisi tarafından kabul edilmediğini söyledi. Can ayrıca, bazı velilerin kayıtlarını sildirmek istediklerinde tehdit edildiklerini de açıkladı.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, rehabilitasyon merkezi sahibi suçlamaları reddetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Skandal İddia: Sahte Raporlarla Okullara Kaynaştırma Öğrencisi Gönderildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin