1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa’da Üreticiler İsyan Etti: “Hükümet İstifa” Çağrısı!

Bursa’da Üreticiler İsyan Etti: “Hükümet İstifa” Çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karacabey Ovası’nda salçalık domates üreticileri, ellerinde kalan mahsullerinin karşılığını talep etmek için eylem yaptı. Üreticiler, Bursa-İzmir Karayolu’nu trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalıştı. Ancak jandarma ve polis ekipleri duruma müdahale ederek engellemeye çalıştı. Gerginlik yaşanan olayda üreticiler, “Çiftçiye uzanan eller kırılsın” ve “Hükümet istifa” gibi sloganlar attılar.

Eyleme destek veren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, domatesin maliyetinin çok düşük olduğunu ve üreticilerin zarara uğradığını belirtti. Sarıbal, çiftçilerin gece gündüz emek vererek üretim yaptıklarını ancak karşılığını alamadıklarını ifade etti. Üreticilerin, ürettikleri ürünlerin değerinde alıcı bulamadıklarını ve bu durumun çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Sarıbal, çiftçilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini ve hükümetin bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini belirtti. Tüketici enflasyonunun çiftçilerin zararına olmaması gerektiğini ve çiftçilere destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Türk Şeker, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Ofislerinin çiftçilere destek olması gerektiğini söyledi.

Üreticilerin verdiği mücadelenin tarihteki en büyük olduğunu belirten Sarıbal, çiftçilerin ülkenin temel üreticileri olduğunu ve ellerinde kalan mahsullerinin alınması gerektiğini ifade etti. Çiftçilerin, emeklerinin karşılığını alarak üretimlerine devam edebilmek istediklerini ve bu konuda hükümetin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Karacabey Ovası’nda gerçekleşen eylemde üreticilerin seslerini duyurmak amacıyla yaptıkları protestonun, çiftçilerin yaşadığı zorlukları gözler önüne serdiği ve hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini ortaya koyduğu görülmektedir.Üreticilerin zorlu mücadelelerinin desteklenmesi ve hak ettikleri değeri görmeleri için çözüm yolları bulunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Üreticiler İsyan Etti: “Hükümet İstifa” Çağrısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin