1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’nın Ağababa’sı CHP’de Kontrolü Elden Bırakmıyor

Bursa’nın Ağababa’sı CHP’de Kontrolü Elden Bırakmıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 1 Mayıs’ta Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyaret ve etkinliklerle dikkatleri üzerine çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret etmesi ve akşam saatlerinde parti içinden yakın isimlerle bir araya gelmesi, Ağbaba’nın Bursa siyasetindeki etkin rolünü bir kez daha ortaya koydu.

Özellikle, genel merkezde resmi bir görevi olmamasına rağmen, genel başkan yardımcısı gibi muamele görmesi ve Bursa’da önemli kararların alınmasında etkin rol oynaması, Ağbaba’nın Bursa siyasetini dizayn etmekle eleştirilmesine yol açtı.

Geçmişte yapılan seçimlerde Bursa’daki önemli figürlerin belirlenmesinde etkili olan Ağbaba’nın, seçim bölgesinin Malatya olmasına rağmen Bursa siyasetinden elini çekmemesi, CHP örgütlerinde sıkça sorgulanıyor.

Ağbaba’nın son ziyareti de bu eleştirileri daha da artırdı. 31 Mart seçimlerinin ardından ne genel başkan ne de genel başkan yardımcılarının Bursa’yı ziyaret etmemesine rağmen, Ağbaba’nın hızla Bursa’ya gelerek buradaki siyasi faaliyetlere dahil olması, onun Bursa siyasetindeki etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Özel yemekte ise Ağbaba, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ile bir araya geldi.

Ağbaba’nın Genel Başkan Özgür Özel ile dostluğunu kullanarak Bursa siyasetinde etkili olması, parti içindeki dengeyi sarsan bir durum olarak görülüyor.

Veli Ağbaba’nın Bursa siyasetindeki etkin rolü ve son ziyaretinin ardından parti içindeki tartışmaların daha da artması, CHP’nin iç siyasetinde önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Ağbaba’nın, Malatya Milletvekili olmasına rağmen Bursa siyasetindeki etkinliği ve bu kentle olan ilişkisi, parti içindeki sorgulanmaları beraberinde getiriyor.

Tabiki bu konuda Bursa’nın kontrolünü başka bir ilin milletvekiline teslim etmek Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın zayıf liderlik karakterinden ve dizginleri elinde tutacak güç sahibi olamamasından kaynaklanıyor. Hal böyle olunca CHP lilere seyircilik etmekten başka birşey kalmıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’nın Ağababa’sı CHP’de Kontrolü Elden Bırakmıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin