1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’nın Siyah İnciri AB’den Tescil Aldı! Türkiye’nin Gıda Zenginliği Artıyor

Bursa’nın Siyah İnciri AB’den Tescil Aldı! Türkiye’nin Gıda Zenginliği Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bursa siyah incirinin Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillendiğini duyurdu. Bursa siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinin ardından AB’den tescil alan bir başka Bursa ürünü oldu. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye’nin AB’den tescilli ürün sayısı 26’ya ulaştı.

Türkiye’de coğrafi işaretli ürünler listesi şu şekildedir: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği ve Bursa siyah inciri.

AK Parti Milletvekili Mustafa Varank, Tarım Bakanlığının yeni açıkladığı desteklerin daha öncekilere göre daha ileri olduğunu ve üretime dengeli bir planlama getireceğini belirtti. Ancak, bu destekleri karalamak ve iftira atmak isteyen kesimler olduğunu da dile getirdi. Varank, çiftçilerin bu desteklerin gerekliliği ve faydası konusunda bilinçli olduğunu vurgulayarak, Tarım Bakanlığının yeni destek sisteminin Türkiye genelinde daha planlı ve dengeli bir üretimi teşvik edeceğini söyledi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan bu haberlere herhangi bir editoryal müdahale yapılmamış olup, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Bursa haberleri otomatik olarak servis edilmektedir. Bu haberlerin hukuki muhatabı ise ilgili ajanslardır. Bu içerikte yer alan bilgiler, kaynaklarından alınmış olup doğruluğu ve güvenirliği konusunda ajanslar sorumludur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’nın Siyah İnciri AB’den Tescil Aldı! Türkiye’nin Gıda Zenginliği Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin