1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’ya Türkiye’de Bir İlk: Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı!

Bursa’ya Türkiye’de Bir İlk: Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Osmangazi’de 20 bin 140 metrekarelik bir alana inşa edilen Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelli Bakım Merkezi (OBAM), Alzheimer Bakım Merkezi (ALBAM) ve Huzurevi bölümleriyle Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. BAREM’in açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katılarak bu önemli tesisteki hizmetleri yerinde incelemiştir.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BAREM’in açılışında yaptığı konuşmada, sosyal hizmetlere verdikleri önemi vurgulamıştır. Toplumun her kesimine el uzatmayı amaçlayan sosyal belediyecilik anlayışlarıyla fark yaratan projeler hayata geçirdiklerini belirtmiştir. Özellikle sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda Aile Sağlığı Merkezleri sayısını artırdıklarını ifade etmiştir. BAREM’in huzurevi ve Alzheimer Bakım Merkezi bölümlerini hizmete açmanın toplumun yaşam kalitesini yükseltme adına önemli bir adım olduğunu vurgulamıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, BAREM’in huzurevi, Alzheimer Bakım Merkezi ve engelli bakım hizmetleriyle çok yönlü bir destek sağladığını dile getirmiştir. 500 kişilik kapasitesiyle Bursa’nın Darülacezesi olarak gösterilen bu merkezin, yaşlı, hasta ve engelli bireylere özel hizmetler sunmaktadır. Alzheimer Bakım Merkezi ALBAM’da hastalara bakım ve rehabilitasyon hizmetleri sunulduğunu belirtmiştir.

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak hayata geçirdikleri projelerle Türkiye genelinde yaşlılara destek olmaya devam ettiklerini ifade etmiştir. Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleriyle yaşlıların sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtmiştir. Bursa’da evde bakım yardımından faydalanan vatandaş sayısının 16 bin olduğunu da paylaşmıştır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, belediyelerin artık sadece klasik hizmetlerden ibaret olmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı kararlarla belediyelerin hizmet kapasitesinin arttığını belirtmiştir. Açılış töreninde yapılan dualar ve kesilen kurdele sonrasında BAREM’i gezen Bakan Göktaş ve protokol üyeleri, buradaki yaşlılarla sohbet etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’ya Türkiye’de Bir İlk: Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin