Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bilimsel araştırmalara olan ilgisi ile öne çıkan öğrencilerine, otomotiv ve makine sektörünün öncü firmalarından Dorukmak’tan önemli bir destek aldı. Dorukmak, HOSAB’daki fabrikasında 26 ülkeye otomotiv parçaları üreten bir kuruluş olarak, BUÜ’lü öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Firma, TEKNOFEST’e hazırlanan gençlere sponsorluk desteği sunmayı taahhüt ederken, Mühendislik Fakültesi’nin ilgili bölümlerini birinci olarak kazanan 3 öğrenciye burs vermeyi de üstleniyor. Bu önemli işbirliği protokolü, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Dorukmak Genel Müdür Yardımcısı Berke Kurtuluş’un katılımıyla imzalandı.
İŞ DÜNYASI İLE YAKIN İLİŞKİLER
Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversite-sanayi işbirliğinin kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, göreve geldikleri günden bu yana araştırma üniversitesi vizyonu çerçevesinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Türkiye’de 23 araştırma üniversitesinden biri olmanın getirdiği sorumlulukla, bu alanda daha üst sıralarda yer alabilmek için önemli çabalar sarf ettiklerini belirtti. Yılmaz, bu sıralamada belirleyici olan 20 parametre arasında üniversite-sanayi işbirliğinin de bulunduğunu, bu çerçevede yürütülen her faaliyetin kendilerine değerli getiriler sağlayacağını kaydetti. Dorukmak ile imzalanan protokolün, hem bilimsel işbirliği hem de sponsorluk ve burs imkanları sunacağını dile getiren Yılmaz, “Üniversitemiz bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Şehrine, ülkesine ve milletine katkı koyan, ortak çalışmalar yürüten bir üniversite modeli oluşturmaya çalışıyoruz. İş dünyası temsilcileriyle her zaman yakın ilişkiler kurmayı arzuluyoruz. Dorukmak da birlikte projeler gerçekleştireceğimiz kıymetli bir ortak” ifadelerini kullandı. Protokolün taraflarına hayırlı olmasını dile getirdi.
ÜNİVERSİTE İLE DAHA İYİYE…
Dorukmak Genel Müdür Yardımcısı Berke Kurtuluş ise firmanın 15 yıllık bir süreçte 26 ülkeye otomotiv parçaları ürettiğini ve kauçuk toz lastikleri alanında dünyanın önde gelen işletmelerinden biri olduklarını belirtti. Kuruluş olarak bugüne dek yürüttükleri Ar-Ge faaliyetleri ile gelişimlerini sürdürdüklerini belirtirken, üniversite ile işbirliği yapmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade etti. “Üniversitemiz ve kıymetli akademisyenlerimizin katkılarıyla, daha iyi projeler geliştireceğimize inanıyorum” diyen Kurtuluş, protokolün yeni işbirliklerine vesile olmasını temenni etti.
İmza töreninde ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Kara da, makine sektöründeki önemli çalışmalara imza atan Dorukmak ile gerçekleştirilen protokolün taraflara hayırlı olmasını diledi. İmza törenine BUÜ Genel Sekreteri Mehmet Aydemir ile akademik ve idari personel de katıldı.