1. Haberler
  2. Ankara
  3. Büyükçekmece’de Cumhuriyet Savcısına Suikast Planı: Tehditler Ardı Ardına Geldi!

Büyükçekmece’de Cumhuriyet Savcısına Suikast Planı: Tehditler Ardı Ardına Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. tarafından yürütülen ‘Yeni Doğan Çetesi’ soruşturması, makamında şüphelilerin avukatı ve irtibatlı olduğu 3 kişi tarafından tehdit edildi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin tahliyesine yönelik olarak avukat A.A. tarafından yapılan tehditler, Cumhuriyet Savcısını telaşlandırdı. A.A., savcıya suikast planlandığını, ailesinin hedef alındığını, henüz tahliyeler gerçekleşmezse kendisine yönelik bir suikastın gerçekleşeceğini söyledi.

Bu tehditler sonrasında Cumhuriyet Savcısı Y.E. tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ihbar neticesinde soruşturma hızla başlatıldı. Savcının kişisel ve ailesel bilgilerinin nasıl sızdırıldığına dair detaylı araştırmalar yapıldı. Suçlamalar doğrultusunda avukat A.A. ve bağlantılı olduğu M.K.Z. hakkında teknik ve fiziki takip kararları alındı, gerekli adımlar atıldı.

Şüpheliler tarafından yapılan tehdit görüşme sırasında kayda alındı ve delillendirme amacıyla makama kayıt cihazı yerleştirildi. M.K.Z.’nin savcıya açıkça yaptığı ölüm tehdidi ve diğer suçlamalar kayıt altına alındı. Takip süreci devam ederken şüphelilerin fiziki takibi sonucunda, M.K.Z.’nin B.Ç., Y.Ç. ve İ.K. ile bir araya gelerek belirlendiği ve kayıt altına alındığı açıklandı.

Soruşturma sonucunda mağdur Cumhuriyet Savcısının kişisel ve ailevi bilgilerinin şüphelilerin eline nasıl geçtiğinin araştırılması sonucunda, 3 kamu görevlisinin sistemler üzerinden savcı hakkında bilgi sorguladığı tespit edildi. Bu görevlilere karşı da gerekli hukuki işlemler başlatıldı.

Soruşturma kapsamında avukat A.A. ve bağlantılı olduğu şüpheliler M.K.Z., B.Ç. ve Y.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin savunmaları ve soruşturmanın titiz bir şekilde yürütüldüğü belirtildi. Tüm bu gelişmeler, ‘Yeni Doğan Çetesi’ soruşturmasının önemli bir aşamasını oluşturuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükçekmece’de Cumhuriyet Savcısına Suikast Planı: Tehditler Ardı Ardına Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin