1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Büyükelçi Yıldız’dan Suriye Oturumu Analizi

Büyükelçi Yıldız’dan Suriye Oturumu Analizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Güvenlik Konseyi’nde gerçekleşen Suriye toplantısında konuşma yapan bir diplomat, Orta Doğu’da devam eden çeşitli çatışmalara dikkat çekerek, bu durumun milyonlarca insanı olumsuz etkilediğini belirtti. Suriye için 13 yıldır devam eden çatışmanın en yıkıcı olduğunu vurgulayan diplomat, kötüleşen ekonomik, güvenlik ve insani durumlar nedeniyle ülkenin sürdürülemez hale geldiğine işaret etti.

Ulusal uzlaşının sağlanabilmesi için Suriye rejiminin tutum değişikliği yapması gerektiğine değinen diplomat, aynı zamanda uluslararası toplumun da Suriye’ye yeniden odaklanması gerektiğini söyledi. Tüm tarafların ciddi adımlar atarak kalıcı çözüm için harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizen diplomat, siyasi sürecin Suriye muhalefetiyle canlandırılması gerektiğini vurguladı.

Suriye’deki terör örgütlerinin ülkenin bütünlüğüne en büyük tehdidi oluşturduğunu hatırlatan diplomat, PKK/YPG/sözde “SDG” terör örgütünün Suriye’nin kuzeydoğusunda ayrılıkçı bir Gündem izlemesine ilişkin uyarılarda bulundu. Türkiye’nin insani ihtiyaçları karşılamak adına BM kuruluşlarıyla işbirliğini sürdürdüğünü ifade eden diplomat, Türkiye’nin mültecilere yönelik tutumunu savunarak, Suriye rejiminin eleştirilerine karşı çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükelçi Yıldız’dan Suriye Oturumu Analizi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin