1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: “Gerçek bir demokrasi için sendikalar olmalı!”

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: “Gerçek bir demokrasi için sendikalar olmalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sendikaların demokrasinin temeli olduğunu vurgulayarak, “23 yıldır hükümetlerimiz, emek ve alın teri mücadelesinin yanında olmuştur” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in 49’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “HAK-İŞ 49’uncu Kuruluş Yıldönümü Gala Yemeği”ne, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendika başkanları katıldı. Programda konuşan Bakan Işıkhan, çalışma hayatının önemine değindi.

Işıkhan, Türkiye’nin bugünlere emek ve alın teriyle geldiğini belirterek, “Son 22 yılda ülkemizi durdurmaya çalışanlar, her teşebbüste milletimizin güçlü iradesiyle karşılaştılar ve başarılı olamadılar. Bu dönemde sendikalarımız, demokrasimizin ve milli iradenin teminatı oldu” dedi.

Sendikal örgütlenmeyi desteklediklerini belirten Işıkhan, “Sendikalar olmadan gerçek bir demokrasiden söz etmek mümkün değil. Hükümetlerimiz sendikal örgütlenmeye destek vermiştir” ifadelerini kullandı.

İstihdam oranlarının arttığını vurgulayan Işıkhan, “Türkiye yatırımda, istihdamda ve ihracatta ilerleme kaydediyor. İstihdam oranları her geçen gün yükseliyor” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in siyasetle ilişkisi hakkında konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “HAK-İŞ bir sendika olarak siyasetle ilişkisini sürdürüyor. Amacımız çalışanların haklarını korumak ve güçlü bir HAK-İŞ oluşturmak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan: “Gerçek bir demokrasi için sendikalar olmalı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin