1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çamerya Katliamı: Anma Eylemi Yunanistan’da

Çamerya Katliamı: Anma Eylemi Yunanistan’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın kuzey batısında binlerce Arnavut Müslüman’ın hayatına mal olan Çamerya Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu’nun önünde bir eylem düzenlendi.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu tarafından organize edilen etkinliğe katılanlar, ellerinde siyah çelenklerle konsolosluk binasının önüne bıraktı.

Eylemde konuşan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu, Çamerya Katliamı’nın unutulmayacağını vurgulayarak, olayın ardından geride kalan binlerce masum insanı anmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Ayrıca Yunan hükümetinin tarih boyunca farklı topluluklara karşı uyguladığı zulümlere dikkat çekti.

Mutlu, Türkiye’de farklı ülkelerden gelen vatandaşları bir zenginlik olarak gördüklerini belirtirken, Yunanistan’daki azınlıkların yaşadığı ayrımcılığı eleştirdi. Aynı zamanda batı Trakya’daki Türk azınlığın haklarını savunacaklarını ve geçmişte yaşanan haksızlıkların unutulmayacağını vurguladı.

Son olarak, Yunan hükümetine demokrasi ve insan hakları konusunda aldığı kararlara uymaları çağrısında bulunan Mutlu, Türk halkı ile oynanmaması gerektiğini vurguladı ve yaşanan tarihi acıları asla unutmayacaklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çamerya Katliamı: Anma Eylemi Yunanistan’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin