1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ÇANAKKALE’DE KORKUTAN DEPREM!

ÇANAKKALE’DE KORKUTAN DEPREM!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, bölgedeki depremin sürpriz olmadığını belirtti. Kuzey Anadolu fayının Bolu’dan itibaren uzanan kolları içerisinde Edirne’ye doğru uzanan kollar da bulunduğunu ifade eden Ersoy, depremin bu fay zonu üzerinde gerçekleştiğini söyledi. Ersoy ayrıca, 4’ün üzerindeki her depremin hissedilebilir olduğunu ve insanların korkabileceğini dile getirdi.

AFAD, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremi duyurdu. Depremin İstanbul ve İzmir gibi çevre illerde de hissedildiği bildirilirken, AFAD olumsuz bir durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem sırasında herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı.

Depremin merkez üssü Ezine ilçesi olan 4.7 büyüklüğündeki sarsıntı, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ise 4.9 olarak açıklandı. Depremin derinliği 10.23 kilometre olarak ölçüldü. AFAD Deprem Dairesi ise sarsıntının büyüklüğünü 4.7 olarak belirtti.

Şükrü Ersoy, depremin bölgede yüksek büyüklükte depremlerin olabileceğine işaret ederek, 4.8’in öncü mü yoksa müstakil bir deprem mi olduğunu net bir şekilde tespit edilemediğini söyledi. Depremin sürpriz olmadığını vurgulayan Ersoy, önümüzdeki günlerde de benzer sarsıntıların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÇANAKKALE’DE KORKUTAN DEPREM!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin