1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altında!

Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebepten dolayı çıkan yangın nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı. Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı bölgesi, yangın sebebiyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Ekipler, bölgedeki söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Büyükanafarta köyü yakınlarında çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam ediyor ve Alevler Anzak Koyu yoluna kadar indi.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyünde çıkan yangına müdahale eden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve ekibi, trafik kazası geçirdi. Yaralanan Yüksel ve ekibi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılarımın sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, orman yangını nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına girişlerin durdurulduğu açıklandı. Çanakkale Valisi Ömer Toraman ise yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını belirtti ve yangına müdahale için havadan 8 uçak, 12 helikopter ve karadan 51 arazöz ve 780 personelin çalıştığını paylaştı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise yangınla mücadeleye destek amacıyla çevre il ve ilçelerden araç ve personel sağlandığı bildirildi. Tahliyeyi gerektirecek bir durum olmadığı belirtilerek ekiplerin söndürme çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin