1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Çankaya Belediyesi’nden Şok Karar: Meslek Edindirme Kurslarına Yine Engel!

Çankaya Belediyesi’nden Şok Karar: Meslek Edindirme Kurslarına Yine Engel!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, Çankaya Belediyesi’nde verilen meslek edindirme kurslarının bu yıl açılmaması kararı aldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, uzun yıllardır Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından Çankaya Evleri’nde meslek edindirme, hobi, kişisel gelişim kurslarının düzenlendiğini ifade etti.

Başkan Güner, her yıl eylül ayında başlayan ve yıl boyunca devam eden kurslar için bu yıl yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Güner, “Uzun süren görüşmeler sonucunda Bakanlık tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl kursların açılmayacağı bildirildi” şeklinde konuştu.

“Tasarruf eğitimden yapılmamalı” diyen Güner, “Her yıl eylül ayında başlayan ve yıl içinde Çankayalılara eğitim imkanı sunan kurslarımızı yurttaşlarımızın meslek edinmeleri ve sosyal yönden desteklenmeleri açısından önemsiyoruz. Tasarrufun eğitimden yapılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu sebeple 2024-2025 döneminde kursları tamamen belediyenin imkanlarıyla sürdüreceğimizi ve Çankayalıları asla bu kurslardan mahrum bırakmayacağımızı vurguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini de bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çankaya Belediyesi’nden Şok Karar: Meslek Edindirme Kurslarına Yine Engel!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin