1. Haberler
  2. Ankara
  3. Çankaya’da KADES’e Gelen Çağrıyla Başlayan Cinayet Davasında Karar Çıktı: Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası!

Çankaya’da KADES’e Gelen Çağrıyla Başlayan Cinayet Davasında Karar Çıktı: Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Haziran 2023 tarihinde, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Pak Sokak’taki bir rezidansın asansör kapısı önünde yaşanan olay, büyük bir trajediyle sonuçlandı. Bu tarihte, KADES’e yapılan bir çağrı üzerine polis ekipleri olay yerine ulaştı. Aynı anda, aynı adresten 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan bir kişi, kız arkadaşının intihar ettiğini haber verdi.

Polis ekipleri, olay yerine vardıklarında 24 yaşındaki Belen Nesil Coşğun’u asansör kapısı önünde yaralı olarak buldular. Göğüs bölgesine isabet eden bir kurşunla ağır yaralanan Coşğun, kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Tutuklu olarak yargılanan sanık Balcı, 14 Mayıs 2024’te Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen karar duruşmasında, “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, avukat Belen Nesil Coşğun’un ölümüne ilişkin davanın istinaf incelemesini tamamladı. Daire, yerel mahkeme tarafından verilen kararda herhangi bir usul veya esas aykırılığı bulunmadığına hükmetti. Sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını hukuka uygun bulan Daire, kararında “Delillere, mahkeme tarafından yapılan soruşturmanın sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdire, dosya içeriğine göre, verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Balcı’nın Belen Nesil Coşğun’a karşı işlediği suça ilişkin verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının hukuka uygun olduğu belirtildi. Bu kararla birlikte, adaletin tecelligahı sağlanmış oldu. Yaşanan bu üzücü olay, hem kamuoyunu derinden etkiledi hem de toplumda kadına yönelik şiddetin vahametini bir kez daha ortaya koydu. Adli makamların verdiği kararlarla, benzer vakaların tekrarlanmasının engellenmesi ve suçluların adalet önünde hesap vermesi için önemli bir adım atılmış oldu. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle, Belen Nesil Coşğun’un anısına huzur içinde yatması temenni edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çankaya’da KADES’e Gelen Çağrıyla Başlayan Cinayet Davasında Karar Çıktı: Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin