1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çankırı Ilgaz’da Alevler Söndürüldü! 125 Kişi ve Hayvanlar Tehlike Altındaydı

Çankırı Ilgaz’da Alevler Söndürüldü! 125 Kişi ve Hayvanlar Tehlike Altındaydı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan Keseköy mevkisinde dün saat 17.00 sıralarında başlayan orman yangını, hızla yayılarak çevrede bulunan yerleşim yerlerini tehdit etti. Orman İşletme Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile beraber itfaiye ve jandarma ekipleri de olay yerine sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın büyüdü ve kontrol altına alınamadı, bu sebeple 4 köyde yaşayan yaklaşık 125 kişi ve besi hayvanları güvenli bölgelere tahliye edildi.

Gece boyunca süren müdahalede ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etti. Ancak, bölgenin sarp ve kayalık olması çalışmaları olumsuz etkiledi. 4 farklı noktada etkili olan yangın, havadan ve karadan yürütülen çalışmalar sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı. Vali Fırat Taşolar da yangın bölgesine giderek, incelemelerde bulundu ve devam eden soğutma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yangında yaklaşık 44 hektarlık alan zarar görmüş olup, yangının çıkış sebebi hakkında soruşturma başlatıldı.

Ilgaz ilçesi keseköy mevkisindeki orman yangınına hızlı ve etkili müdahalenin, çevredeki yerleşim yerlerini korumada önemli bir rol oynadığı belirtildi. Yangında zarar gören 44 hektarlık alanın rehabilitasyon çalışmalarının da en kısa sürede başlatılacağı açıklandı. Vali Taşolar, yangının kontrol altına alınmasının ardından, bölgedeki vatandaşların evlerine dönüşlerine izin verileceğini belirtti.

Öte yandan, yangının çıkış nedeni konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. Bu tür doğal afetlerle mücadelede alınacak önlemlerin ve ekiplerin koordinasyonunun önemi bir kez daha vurgulandı. Son olarak, bütün ekiplere ve vatandaşlara gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür edildi. Doğal afetler karşısında birlik ve dayanışma içerisinde olmanın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çankırı Ilgaz’da Alevler Söndürüldü! 125 Kişi ve Hayvanlar Tehlike Altındaydı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin