1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çaykur, Kuru Çay Fiyatlarına Yüzde 24 Zam Yaptı!

Çaykur, Kuru Çay Fiyatlarına Yüzde 24 Zam Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayının başında yaş çay alım fiyatına yapılan yüzde 68’lik zamın ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına da zam yapma kararı aldı. Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan firmalara gönderildi. Çaya yapılan zam oranı ortalama yüzde 24 olarak belirlenirken, elekaltı, gurme ve hediyelik çaylar gibi özel sınıflara ayrılan çaylarda zam oranı yüzde 39 ile 68 arasında değişiklik gösterdi.

Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre, Eylül 2023’te yayınlanan eski fiyat listesinde yer alan Rize Turist çayının kilogramı için tavsiye edilen toptan satış fiyatı 152,81 TL iken, bugün güncellenen fiyat listesinde aynı çayın fiyatı 189,54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayına yüzde 24’lük bir zam yapılmış oldu. Benzer şekilde, Eylül 2023’te tavsiye edilen toptan satış fiyatı 149,68 TL olan Tiryaki marka çayın kilogramı da güncellenen fiyat listesinde 185,66 TL olarak yer aldı. Tiryaki çayına da yüzde 24 zam yapıldı.

Çaykur, bayi alışlarında yüzde 22’lik bir zam açıklamış olsa da, bu zam oranının bayilerin sahaya satış fiyatlarına yansıyan oranının yüzde 24 olduğu bildirildi. Sektör paydaşları, yaş çay alım fiyatlarına yapılan destekleme bedeli dahil yüzde 68’lik zam sonrasında, Çaykur’un kuru çay fiyatlarına ilerleyen dönemlerde de kademeli olarak zam yapabileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak, Mayıs ayının başında yaş çay alım fiyatlarına yapılan destekleme bedeli dahil yüzde 68’lik zamın ardından Çaykur’un kuru çay fiyatlarına da zam yapmasıyla birlikte çay fiyatlarında artış yaşandı. Yapılan zamların ardından belirlenen fiyatlar, sektörde ve tüketiciler arasında gündem oluştururken, gelecek dönemde Çaykur’un kuru çay fiyatlarına yapabileceği olası zam adımları da merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çaykur, Kuru Çay Fiyatlarına Yüzde 24 Zam Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin