1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çelik Kubbe: Türk Savunma Sanayisi Yeni Rekorlara Hazır!

Çelik Kubbe: Türk Savunma Sanayisi Yeni Rekorlara Hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yerli ve milli olarak geliştirilmekte olan “Çelik Kubbe Projesi” ele alındı. Ayrıca, Milli Muharip Uçak KAAN, Bayraktar TB3, AKINCI ve AKSUNGUR tedarik projeleri ile sürü yetenekli, kamikaze ve mini İHA projeleri de değerlendirildi.

Toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün tarafından değerlendirildi. Yılmaz, Çelik Kubbe Projesi’nin karara bağlandığını belirterek, kararın hayırlı olmasını diledi. Görgün ise toplantıda alınan kritik kararların en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.

Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, “Çelik Kubbe” projesini değerlendirerek, bu sistemin içinde yer alacak sistemlerin ve öneminin detaylarını anlattı. Sistem, hava savunma sistemlerini entegre ederek tüm alt sistemleri çatısı altında toplayacak ve gelecekte yeni ürünlerin de entegrasyonuna olanak sağlayacak.

Öte yandan, HAKİM Hava Komuta Kontrol Sistemi, farklı sensörlerden veri toplayarak hava resmi oluşturacak ve hava sahası kontrol faaliyetlerini yönetecek milli bir sistem olacak. Bu çatı altında, radarlar, elektronik harp sistemleri, hava savunma sistemleri, komuta kontrol merkezleri ve diğer sistemler entegre edilecek.

Bu entegrasyon, Türk savunma sanayisinin gelecekte yeni rekortmenlere imza atmasını sağlayacak ve sürekli olarak genişleyen bir yapı olacak. Sistem, hem yerli ürünler hem de yurt dışı entegrasyonlarla en üst seviyede etkin hava savunması sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çelik Kubbe: Türk Savunma Sanayisi Yeni Rekorlara Hazır!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin