1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çelik ve Özel’den İfade Edici Görüşme Açıklaması

Çelik ve Özel’den İfade Edici Görüşme Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü, Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı arasındaki görüşmeyi değerlendirdi. Siyasi partiler arasındaki diyalogun güçlü tutulması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin meseleleri hakkında yapılan görüşmelerin önemine dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı ziyaretinden sonra yapılan görüşmenin olumlu bir adım olduğunu belirterek, Türk siyasi hayatında bu tablonun memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Tarihle ilgili olarak, Cumhurbaşkanı’nın darbe anayasasından kurtuluşu ve Türkiye’nin geleceğini gözeten sorumlulukla ele alınmasını vurguladı.

Ekonomi konularının da görüşüldüğünü belirterek, OVP ve 12. Kalkınma planıyla elde edilen kazanımların korunması gerektiğini vurguladı. Popülizmden kaçınılması ve realist bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini dile getirdi.

Aşırı sağın Türkiye ve İslam düşmanlığına karşı Avrupa’da meydan okuma olduğunu belirterek, Türkiye’deki partilerin ortak hareket etme hassasiyetini vurguladı. PKK’nın Suriye uzantısının oluşturmaya çalıştığı terör tehlikesine dikkat çekti ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde birlik çağrısı yaptı.

Gazze’deki durumla ilgili diyaloğun artması gerektiğini belirterek, ekonomiden siyasi meselelere kadar ortak bir tutum geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye başkanlarına yönelik desteklerinin devam edeceğini ve terörle ilişkisi olanlara taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Hukuk süreçlerine müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, adil bir yargılama sürecinin önemine vurgu yaptı. Gelecekte yapılacak görüşmelere kapılarının açık olduğunu ve rekabetin husumete dönüştürülmemesi gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çelik ve Özel’den İfade Edici Görüşme Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin