1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Cem Zeytin Halka Arzı Sonuçları Açıklandı: İşte Detaylar ve Tarih!

Cem Zeytin Halka Arzı Sonuçları Açıklandı: İşte Detaylar ve Tarih!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cem Zeytin’in üç gün süren talep toplama süreci sonrasında halka arz sonuçları açıklandı. Firma, toplamda 100 milyon lot dağıtarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye hazırlanıyor. Katılan yatırımcılar, kişi başına düşen lot miktarını ve detayları merak ediyor.

Halka arz sonuçlarına göre, Cem Zeytin toplamda 100 milyon lot dağıtırken kişi başına düşen lot miktarı 2111 TL değerinde 138 lot olarak belirlendi. Toplamda 437 bin 342 kişi halka arza katılım sağladı. Firma, halka arzın ardından yoğun ilgi gördü.

Halka arzdan elde edilen fonun kullanım alanları da belirlendi. Yüzde 35-40 kısım işletme kredilerinin geri ödenmesi için ayrılırken, yüzde 5-10 kısım çatı üzeri Güneş Enerjisi Santrali yatırımına, yüzde 10-15 kısım Mut tesisine, yüzde 5-10 kısım tesis ve ekipman modernizasyonuna, ve yüzde 30-35 kısım ise işletme sermayesine ayrılacak.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, Cem Zeytin’in halka arz sonrasında 9 Eylül 2024 tarihinde BIST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacağı duyuruldu. Şirketin halka arz edilen 100.000.000 TL nominal değerli payları, 15,30 TL/pay fiyatıyla, “CEMZY.E” kodu ile sürekli işlem yöntemiyle işlem görecek. Maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenirken, firma elde ettiği fonun büyük bir kısmını işletme kredilerinin geri ödenmesi için kullanacak.

Sonuç olarak, Cem Zeytin’in halka arz sonuçlarına göre, yatırımcılar yoğun ilgi göstermiş ve 100 milyon lot dağıtılarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye hazırlanmıştır. Şirket, halka arzdan elde ettiği fonu çeşitli alanlarda değerlendirerek büyüme stratejilerine destek olmayı hedeflemektedir. 9 Eylül 2024 tarihinde BIST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak olan Cem Zeytin’in, yakın dönemdeki performansı ve halka arz sonuçları merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cem Zeytin Halka Arzı Sonuçları Açıklandı: İşte Detaylar ve Tarih!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin