1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cemaat ve Vakıfların Çocuklara Yönelik Namaz Eğitimleri Skandalı Ortaya Çıktı!

Cemaat ve Vakıfların Çocuklara Yönelik Namaz Eğitimleri Skandalı Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cemaat ve vakıfların çocuklar üzerindeki faaliyetleri devam ediyor. Hizbullah’a yakın Kuran Nesli Platformu, “Hayat namazla güzeldir” adlı etkinlikle bu yıl da 18 yaş altı çocuklara namaz eğitimleri düzenledi. Ağustos ayında Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşları 6 ila 10 arasında olan çocuklara 20 günlük eğitimde namaz, temel dini bilgiler, fıkıh, siyer gibi dini dersler verildi. Eğitim süreci 31 Ağustos’ta sona erdi ve bu tarihten itibaren platform, İstanbul, Ankara, Van, Konya, Bitlis, Ağrı ve Mardin gibi kentlerde çocukları toplu namaz kıldırmaya devam etti.

Yürüyüş sırasında çocuklara tevhit bayrağı taşıtıldı ve tekbir çektirildi. Ayrıca çocuklara çeşitli sloganlar attırılarak Hamas propagandası yapıldı. Hizbullah’ın Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yapılanması olan Peygamber Sevdalıları Platformu, Van’daki etkinliğe destek verdi. Ayrıca Mardin ve Bitlis’teki etkinliklerde ise ihvancı Hamas propagandası yapıldı.

Platformun Marmara eşgüdüm sorumlusu Ercan Vergili, yaptığı açıklamada, her yıl ağustos ayının sonunda ve eylül ayının başlarında yeni namaza başlayan 6-10 yaş arası çocuklara program düzenlediklerini belirtti. Amaçlarının namazın önemini ve kazancını çocuklara hatırlatmak olduğunu söyledi.

Kuran’ın temel eğitim kurumlarının medreseler olduğunu savunan platform, yasadışı medreselerin önündeki engellerin kaldırılmasını ve yeniden inşa edilmesini amaçlıyor. Ayrıca platform, toplumun ve yeni neslin Kuran’la yetişmesi için okul ve camilerde Kuran eğitiminin yaygınlaşması için çalışmalar yapıyor.

İsmailağa cemaatine yakın İlim Hidayet ve Bereket Vakfı’yla bağlantılı olarak “Tevfik Vakfı” kuruldu. İstanbul merkezli bir vakıf olan Tevfik Vakfı’nın amacı, toplumun her kesiminin yararlanabileceği sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında çalışmalar yapmak. Vakfın mal varlığı 500 bin TL olarak belirlendi ve vakıf sona erdiğinde mal ve haklarının İlim Hidayet ve Bereket Vakfı’na devredilmesi kararlaştırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cemaat ve Vakıfların Çocuklara Yönelik Namaz Eğitimleri Skandalı Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin