1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Cep Telefonu Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Uzmanlar Tarafından Açıklandı: İşte Detaylar!

Cep Telefonu Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Uzmanlar Tarafından Açıklandı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençler ve orta yaş grubunda cep telefonu kullanımının bağımlılık düzeyine ulaşması, uzmanlara göre ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Cep telefonlarının aşırı kullanımı, eklemlerde ve sinir dokusunda hasara neden olabilmektedir. Akıllı telefonlar, insan sağlığını olumsuz etkileyen birçok soruna sebep olmaktadır. Bu sorunlardan en önemlileri kas iskelet sistemi, eklem ve sinir dokusuna verdiği zararlardır. Aynı duruş pozisyonundaki tekrarlayıcı el, bilek ve dirsek hareketlerinin bağımlılık derecesinde devam etmesi sonucunda eklem bölgelerinde sertleşme, kireçlenme ve iltihaplanma gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum sinir dokusunda baskıya ve hasara da neden olmaktadır. Ağrı ve uyuşma, en sık karşılaşılan rahatsızlıklardır.

Uzmanlar, cep telefonlarının aşırı kullanımı nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların tedavi edilebilir olduğunu belirtmektedir. Tedavinin en önemli yolu ise bağımlılık düzeyini azaltmaktır. Cerrahi müdahale gerektiren ağır vakalarda ise ameliyat gerekebilir. Cep telefonlarının özellikle iş veya sosyal ortamlarda kullanılmasının beyin fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkisi olduğu belirtilmektedir. Cep telefonlarının zararları arasında stres, gerilim, uykusuzluk, baş ağrısı, dikkat dağınıklığı gibi psikolojik ve fizyolojik etkiler de bulunmaktadır. Ayrıca, Alzheimer gibi nörolojik rahatsızlıkların ve beyin tümörlerinin oluşumuna da neden olabileceği düşünülmektedir.

Özellikle gençlerde okul başarısızlığı ve dikkat dağınıklığı, orta ve ileri yaş grubunda ise hafıza problemleri ve unutkanlık gibi sorunlar görülme sıklığının arttığı belirtilmektedir. Radyofrekans kulaklık kullanımı da bu tür problemlerin artmasına neden olabilir. Son yayınlarda, cep telefonu kullanımının Alzheimer gibi ciddi nörolojik hastalıklara neden olabileceği konusunda uyarılar yapılmaktadır. Bu nedenle, cep telefonlarının aşırı ve sürekli kullanımından kaçınılması, dikkat edilmesi gereken bir konudur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cep Telefonu Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Uzmanlar Tarafından Açıklandı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin