1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cep Telefonunuzu Kaybederseniz Ne Yapmalısınız?

Cep Telefonunuzu Kaybederseniz Ne Yapmalısınız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Akıllı telefonlar sayesinde birçok işimizi kolayca halledebiliyoruz. Ancak telefonumuzu kaybetmek ya da çaldırmak, tam bir kabus senaryosu haline geliyor. Çünkü telefonlar dolandırıcıların eline geçtiğinde vatandaşlar mağdur olabiliyor. Bu durumla karşılaştığımızda ne yapmamız gerektiği, Kanal D Ana Haber’de açıklandı.

CEP TELEFONUNUZU KAYBETTİĞİNİZDE NE YAPMALISINIZ!

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), telefonunu kaybeden ya da çaldıran kişiler için izlemeleri gereken adımları anlatan bir rehber yayımladı. İlk olarak, cihazı çalınan ya da kaybolan kişilerin e-devlet sistemine girerek ‘çalıntı ihbar kaydı’ yapmaları gerekiyor. Bu süreçte, cep telefonunun 15 haneli imei numarasını bilmek önemli. Bu nedenle ilk iş olarak bu numarayı bir yere kaydetmek gerekiyor.

ONAYLANIP ONAYLANMADIĞI KONTROL EDİLMELİ

E-devlet üzerinden imei numarasını girerek kayıp ya da çalıntı ihbarı yapıldıktan sonra, onaylanıp onaylanmadığının kontrol edilmesi de yine aynı sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. Sonraki adım ise emniyet güçlerine ve adli mercilere başvuruda bulunmak olmalı.

HATTI TAKMADAN ÇALDIRDIYSANIZ NE YAPMALISINIZ?

Eğer cihaza hattını takmadan çaldırdıysanız ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız, bu durumda ıslak imzalı bir dilekçe ile Bilgi Teknolojileri Kurumu’na (BTK) başvurmanız gerekiyor. Cihaz bulunduysa ve açılması gerekiyorsa, yine e-devlet üzerinden duyurulan rehbere başvurarak işlemleri tamamlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cep Telefonunuzu Kaybederseniz Ne Yapmalısınız?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin