1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cesur Köpek Trüf Mantarı Buluyor!

Cesur Köpek Trüf Mantarı Buluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Şerafettin Kavak, 50 yaşında ve 7 yıl önce bir köpek edindi. Kendi yetiştirdiği Lagotto Ramagnolo cinsi köpeği ile trüf mantarı toplamaya başlayan Kavak, bu sayede geçimini sağlıyor. Cesur adını verdiği özel eğitimli köpeği, toprak altındaki trüf mantarlarını koku ve sahibine olan bağlılığı sayesinde tespit ediyor. Mantarı bulduğunda kazan Cesur, ardından sahibine getiriyor ve ödülünü alıyor.

Zafer Şerafettin Kavak, köpeksiz olarak trüf mantarını bulmanın imkansız olduğunu belirtiyor. Köpeğin mantarı bulup getirmesini ve kazmasını vurgulayan Kavak, toptancılara bin ile 2 bin lira arasında, restoranlara ise 6 ile 15 bin lira arasında sattıklarını söylüyor. Kavak, 2017 yılından beri trüf mantarı aradığını ve köpekle bir duygusal bağ kurmanın bulma konusunda çok önemli olduğunu belirtiyor.

Kavak, trüf mantarının çok değerli bir doğal ürün olduğunu ve doğaya zarar vermeden bu işi yapmanın önemli olduğunu söylüyor. Mantarı çıkardıktan sonra yerini tekrar kapatmanın ve ağaca zarar vermemenin doğaya saygı anlamına geldiğini vurgulayan Kavak, köpeğiyle birlikte çalışmanın verimli olduğunu belirtiyor.

Trüf mantarının fiyatı hakkında bilgi veren Kavak, mantarın kalitesine göre fiyatının değiştiğini ifade ediyor. Pençe atılmış, kırık veya çürük mantarların daha düşük fiyata satıldığını söyleyen Kavak, temiz ve yuvarlak mantarların daha değerli olduğunu belirtiyor. Ayrıca köpeğin eğitimi ve saygısıyla birlikte mantar bulma işinin daha kolay ve keyifli hale geldiğini ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cesur Köpek Trüf Mantarı Buluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin