1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Çevre Bakanı Kurum, Rize’de Yürütülen Projeleri Anlattı: İşte Detaylar!

Çevre Bakanı Kurum, Rize’de Yürütülen Projeleri Anlattı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’de incelemelerde bulundu. Şehir merkezinde bir restoranda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldikten sonra TOKİ tarafından yapılan Rize Belediye Blokları’nı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Vali İhsan Selim Baydaş’ı da ziyaret eden Kurum’a AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve Belediye Başkanı Rahmi Metin eşlik etti. Bakan Kurum daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunarak, deniz dolgusu üzerine yapılan binaların yıkılarak 200 dükkan ve 400 ofisin Rize’ye kazandırıldığını ifade etti.

Deprem bölgesinde yapılan çalışmaların yanı sıra 81 ilde alt ve üstyapı çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kurum, yaklaşık 2 milyar 700 milyon lira değerindeki önemli projelerin yarın Sayın Cumhurbaşkanı’nın katılımı ile açılışlarının gerçekleştirileceğini söyledi. Kentsel dönüşüm ve doğa koruma projelerinin önemine vurgu yapan Kurum, Ayder’deki yenileme çalışmalarının sona erdiğini ve Ayder’in turizme hizmet verecek 1800 araçlık otoparkının yarın açılacağını belirtti.

Elazığ, Malatya, Antalya yangınlarında evlerin hızla teslim edildiği bilgisini paylaşan Bakan Kurum, selde yaşanan hasarlar nedeniyle verilen sözleri de yarın tutacaklarını dile getirdi. Ayrıca, sahilde Millet Bahçesi projesinin hayata geçirildiğini aktardı. Biyolojik arıtma tesisi inşaatının başladığını ifade eden Kurum, Rizeli vatandaşların mutluluğunu ve dualarını kazanmak adına gece gündüz ekibiyle çalıştıklarını söyledi.

Ayder’deki kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarla uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Kurum, Rize meydanında yer alan projeler hakkında bilgi verdi. Ayder’in planlı bir şekilde taşındığını ve yıkılan otellerin yerine yeni yapılmayacağını belirten Bakan Kurum, Ayder’in turizm ve doğa koruma projelerine yönelik çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Çamlıhemşin’de yapılan çalışmaların imar planı doğrultusunda gerçekleştiğini ifade eden Kurum, projelerini vatandaşların mutluluğu için tamamlamak adına çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çevre Bakanı Kurum, Rize’de Yürütülen Projeleri Anlattı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin