1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çevre Bakanı Murat Kurum’dan Yarısı Bizden Kampanyası Bombası: Tarih Kısıtlaması Kaldırıldı!

Çevre Bakanı Murat Kurum’dan Yarısı Bizden Kampanyası Bombası: Tarih Kısıtlaması Kaldırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, devlet teşvikli kentsel dönüşüm projesi olan Yarısı Bizden kampanyasının yeni başvuru dönemini başlattı. Kampanyada artık tarih kısıtlaması olmadığını belirten Bakan Kurum, Bağcılar’da bir etkinlikte yaptığı açıklamada, 39 ilçede vatandaşların süresiz başvuru yapabileceğini dile getirdi.

Bakan Kurum, ayrıca müteahhitler için de düzenleme yapacaklarını duyurdu. Buna göre, yüklenici firmalara işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unun hemen ödeneceğini belirtti. Bu uygulama ile işlerin hızlandırılacağını ifade etti. Projelerde yer alacak otopark ve sığınak alanlarının proje metrekaresinin dışında kalacağını da ekledi.

Yarısı Bizden kampanyası, hem vatandaşlara hem de müteahhitlere kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Artık tarih kısıtlamasının olmaması, başvuruların daha geniş bir zaman diliminde yapılmasına imkan tanıyacak. Müteahhitlere yapılan düzenleme ise işlerin daha hızlı ilerlemesine ve daha verimli bir süreç yaşanmasına imkan verecek.

Kentsel dönüşüm projeleri, özellikle büyük şehirlerde yaşanan yapısal sorunları çözmeye yönelik önemli adımlar içeriyor. Bu tür projeler, hem çevre düzenlemesi yapılmasına hem de daha güvenli ve yaşanabilir mekanlar oluşturulmasına olanak sağlıyor. Yarısı Bizden kampanyası da bu amaca hizmet ederek vatandaşların konut ihtiyacını karşılama, mevcut yapıları güçlendirme ve yeni, modern yaşam alanları oluşturma yolunda önemli bir adım niteliğinde.

Bakan Kurum’un açıklamalarına göre, Yarısı Bizden kampanyasının yeni dönemi, daha geniş bir kapsamda ve daha esnek şartlarla devam edecek. Vatandaşların ve müteahhitlerin projelere daha kolay ve hızlı bir şekilde dahil olmaları, kentsel dönüşüm sürecinin daha etkili ve verimli bir şekilde ilerlemesini sağlayacak. Bu tür teşvikli projelerin devam etmesi, şehirlerin daha yaşanabilir, çevreye daha duyarlı ve insan odaklı hale gelmesine katkı sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çevre Bakanı Murat Kurum’dan Yarısı Bizden Kampanyası Bombası: Tarih Kısıtlaması Kaldırıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin