1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Belediye Başkanları Anıtkabir’de Buluştu ve İktidar Yolunda Çalıştı!

CHP Belediye Başkanları Anıtkabir’de Buluştu ve İktidar Yolunda Çalıştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ederek Türkiye genelinde oyların yüzde 37,7’sini alarak birinci parti oldu. Seçim sonuçlarına göre CHP, 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe ve 48 beldenin yerel iktidarını kazandı. Bu seçim başarısının ardından yeni seçilen ve görevine devam eden 408 belediye başkanı, Ankara’da düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı” için CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Program, belediye başkanlarının Anıtkabir’e ziyareti ile başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 408 belediye başkanıyla birlikte Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı. Ardından, heyet Aslanlı Yol’da yürüyerek Anıtkabir avlusuna giriş yaptı. CHP lideri çelenk bıraktı ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Anıtkabir ziyaretinin ardından belediye başkanları, CHP Genel Merkezi bahçesinde Genel Başkan Özgür Özel’in de katıldığı aile fotoğrafı çektirdi.

Çalıştayın açılışı, CHP’nin 600 kişilik konferans salonunda gerçekleşti. Salonda, Genel Başkan Özgür Özel’in yanlarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş bulundu. Programın akışını özetleyen Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in ardından, Özel konuşmasını yaptı. Basına açık olan bu bölümün ardından, geri kalan kısımlar basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Çalıştayda belediye başkanlarına, yerel seçimlerin ardından 2028’de yapılacak genel seçimler için hazırlık yapmaları mesajı verildi. Programın devamında, belediye başkanlarının görüş, öneri ve taleplerini dinleyip not alan genel merkez, devralınan belediyelerin borçlarına ilişkin inceleme yapılmasını istedi.

İkinci gün programı, deneyimli belediye başkanlarının konuşmaları ile başlayacak ve ABB Başkanı Yavaş ile İBB Başkanı İmamoğlu’nun sunumlarına yer verecek. Çalıştayın kapanış konuşması ve bildirgesiyle birlikte program sona erecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Belediye Başkanları Anıtkabir’de Buluştu ve İktidar Yolunda Çalıştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin