1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Bursa İl Başkanı: “İsrail’in Refah Saldırısında 45 Kişi Hayatını Kaybetti!”

CHP Bursa İl Başkanı: “İsrail’in Refah Saldırısında 45 Kişi Hayatını Kaybetti!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Refah’ta yaşanan 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşiltaş, saldırıları durdurmaya yönelik gelen çağrılara rağmen İsrail’in Refah’a düzenlediği saldırıda kadın ve çocukların da olduğu en az 45 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Birleşmiş Milletler’e göre ise daha fazla can kaybının yaşandığı ve 200’den fazla kişinin öldüğü ifade edildi.

Yeşiltaş, İsrail’in Refah’da askeri operasyon düzenlemesinin ardından yaşanan trajik olayları kınayarak, yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu çadır kampını acımasızca bombalayarak masum insanların hayatını kaybetmesine neden olduğunu vurguladı. Netanyahu’nun katliamı “trajik bir hata” olarak tanımlamasına rağmen İsrail’in çadır kampı tekrar bombaladığını ifade eden Yeşiltaş, masum sivillerin yaşadığı acı gerçeği dile getirdi.

Gazze Şeridi’nde 235 gündür devam eden saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 36 bin 96’ya yükseldiğini belirten Yeşiltaş, uluslararası toplumun acı gerçekler karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. İsrail’in barbar saldırılarını kınayan Yeşiltaş, insanlığın bu duruma dur demesi gerektiğini ifade etti.

Savaşın devam etmesi durumunda insani krizin derinleşeceğini ve masumların hayatını kaybetmeye devam edeceğini belirten Yeşiltaş, İsrail’e yönelik ticaretin durdurulması gerektiğini vurguladı. Savaşın tek kazananlarının silah tüccarları ve baskıcı rejimler olduğunu belirten Yeşiltaş, barışın kalıcı bir çözüm olduğunu ifade etti.

Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek veren Yeşiltaş, adalet ve insan hakları mücadelesinde yanlarında olduklarını belirtti. Filistin’in bağımsızlığı için mücadele edeceklerini vurgulayan Yeşiltaş, dünya halklarının barış ve adalet mücadelesine katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Özgür Filistin için mücadele edeceklerini belirten Yeşiltaş, birlik içinde zaferin geleceğine inandıklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Bursa İl Başkanı: “İsrail’in Refah Saldırısında 45 Kişi Hayatını Kaybetti!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin