1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP, Eğitim Alanında Sorunları Görüşmek İçin 24 Saat Sürecek Eğitim Maratonuna Başladı!

CHP, Eğitim Alanında Sorunları Görüşmek İçin 24 Saat Sürecek Eğitim Maratonuna Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, Türkiye’deki eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ankara Çankaya Anıt Park’ta gerçekleştirdiği “Eğitim Maratonu” ile halka seslenmeye başladı. Programın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sendikalar, akademisyenler, veliler ve derneklerin katılımıyla eğitim sistemi üzerine konuşulacağını belirtti. Ancak etkinlik, TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı istenilen izni vermedi. Özel, hayvanseverlerin parkı ele geçireceği gerekçesiyle izin alamadıklarını dile getirdi.

Özel, CHP olarak mücadele ettiklerini ve karşılarında bulunan zihniyeti reddettiklerini belirtti. Kadın hakları ve hayvan hakları konularına vurgu yapan Özel, Meclis’te ve sokakta mücadelelerine devam ettiklerini ifade etti. Tarikatlar ve cemaatler üzerinden yapılan baskılar ve eğitim sistemindeki eksikliklere dikkat çeken Özel, çocukların başarısızlığının sebebinin eğitim sistemi olduğunu vurguladı.

Özel, Türkiye’deki eğitim sorununu sınıfsal bir mesele haline getirdiğini ifade etti. Bir bahçıvanın torunu olarak devlet imkanlarıyla okuyan Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişte nasıl liderler yetiştirdiğine dikkat çekti. Ancak günümüzde bu imkanlara erişimin zorlaştığını ve eğitim sisteminin çağ dışı kaldığını belirtti. Özel, CHP olarak eğitimde yaşanan sorunları çözmek ve ileriye taşımak için mücadele ettiklerini ifade etti.

Genel olarak, CHP’nin eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Eğitim Maratonu’nun önemi vurgulanmış ve eğitim sistemindeki eksikliklerin giderilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Özel’in yaptığı konuşmalar ile eğitimde yaşanan sınıfsal farklılıklara ve eğitim sisteminin çağ dışı kaldığına dair eleştirilere yer verilmiştir. Sonuç olarak, CHP’nin eğitim konusundaki çabalarının devam edeceği ve eğitim sisteminin geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP, Eğitim Alanında Sorunları Görüşmek İçin 24 Saat Sürecek Eğitim Maratonuna Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin