1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu: “Hatay’da Konut Sorunu Büyüyor, İşte Detaylar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu: “Hatay’da Konut Sorunu Büyüyor, İşte Detaylar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Hatay’da depremin üzerinden 21 ay geçmesine rağmen ev teslimatı alan, evine taşınabilen vatandaş sayısının 3 bin 200 olduğunu belirtti. Karasu, “Hatay’da düzenli bir konut yapılması gerekiyor. 3 bin 200 insana evleri teslim etmiş durumdayız. Böyle devam ederse maalesef bu sorun uzun yıllar devam edecek” dedi.

ANKA’da Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu ve beraberindeki heyet, Hatay’a ziyarette bulunmak üzere geldi. Heyet, ilk olarak Hatay İnşaat Mühendisleri Odası’na (İMO) ziyarette bulundu. Toplantıya, CHP Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP Hatay Milletvekilleri Servet Mullaoğlu, Mehmet Güzelmansur ve Nermin Yıldırım Kara katıldı.

Genel başkan yardımcısı olduktan sonra ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştirdiğini hatırlatan Ulaş Karasu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görevlendirmesiyle yine Hatay’a geldiğini belirterek, son ziyaretinin ardından 11 ay geçtiğini ancak Hatay’da sorunların hala devam ettiğini vurguladı. Karasu, Hatay’da sorunların hala çözüme kavuşturulmadığını ve her geçen gün büyüdüğünü belirtti.

“Hatay’da ‘ben yaparım’ anlayışı hakim”

Karasu, Hatay’da problemlerin çözümü için bir ortak aklın oluşturulmamasını eleştirerek, “Görülen o ki iktidar Hatay’da odaları, sivil toplum örgütlerini bir kenara iterek ‘ben yaparım’ anlayışıyla devam ediyor. Biz geldiğimiz tarihte ulaşım ile ilgili ciddi sorunlar vardı. Biz geldiğimiz tarihte Amanos Tünelleri’nin ihalesi yapılmamıştı, havaalanı ile ilgili ihale yapılmamıştı. Başından itibaren havaalanı yerinin yanlış olduğunu, çevre etki değerlendirme raporunun uygun olmadığını, su baskınlarının yaşandığını biliyoruz. İstanbul’dan İskenderun’a kadar otoyolun tamamlandığını ama 30 kilometrelik İskenderun Antakya yolunun yıllardır yapılmadığını, ulaşımın adeta bir çile haline geldiğini biliyoruz” diye konuştu.

“319 bin konut teslimi seçim vaadi olarak kaldı”

Karasu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremden sonra 319 bin konutu bir yılda teslim edeceğiz sözlerini hatırlatarak, “Ben o zaman ‘malzeme bulsanız eleman bulamazsınız’ demiştim. Süreç bizi haklı çıkardı ve ne yazık ki sadece cumhurbaşkanının bir seçim vaadi olarak ortada kaldı. Şu anda Hatay’da depremin üzerinden 21 ay geçmesine rağmen ev teslimatı alan, evine taşınabilen vatandaş sayımız 3 bin 200’dür. Yani Hatay’da düzenli bir konut yapılması gerekiyor. 3 bin 200 insana evleri teslim etmiş durumdayız. Böyle devam ederse maalesef bu sorun uzun yıllar devam edecek” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar toz bulutu içinde yaşıyor”

Karasu, Hatay’da hafriyat ve yıkım sorunlarının halen devam ettiğini belirterek, insanların toz bulutu içinde yaşantılarını devam ettirmek zorunda bırakıldığına dikkat çekti. Ayrıca, tarihi binaların restorasyonunda aslına uygun olmayan uygulamalar yapıldığını söyleyen Karasu, “Tarihi bina inşaatlarının tamamını betonarme hale getirmişler. Yani tarihi binaları, bu kültürü betonarme yapılarla koruyabileceklerini düşünüyorlar. Ancak bu ruhu yok ettikten sonra, bu kültürü yaşatma şansı olmayacaktır. Bu süreçte özellikle TOKİ’nin projelerinde, rezerv alanlarında TMMOB’a bağlı odaların görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Heyetin ziyareti, CHP Hatay İl Örgütü’nde basın açıklaması yapmakla devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu: “Hatay’da Konut Sorunu Büyüyor, İşte Detaylar”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin