1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısından Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye 2025’te Daha Da KöTü Olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısından Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye 2025’te Daha Da KöTü Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve yoksulluk, halkın belirli kesimlerinde derin etkiler yaratmaya devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, ülkenin küresel endekslerde 45. sırada yer aldığını ve 2025 yılında durumun daha da kötüleşeceğini belirtti.

Karabat, emeklilerin durumuna ilişkin uluslararası verileri paylaşarak AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi. “AKP’nin yoksulluğu derinleştiren politikaları sonucu emekliler açlık sınırının altında yaşıyor” diyen Karabat, bu durumun uluslararası araştırmalara da yansıdığını vurguladı.

Türkiye’nin 48 ülke arasında 45. sırada yer aldığı araştırmada, Batı ülkelerinin yanı sıra Botsvana, Peru, Kolombiya gibi ülkelerin gerisinde kaldığı belirlendi. Karabat, 2025 yılında durumun daha da kötüleşeceğini ve AKP’nin IMF’nin önerdiği gibi düşük enflasyon hedeflerine göre maaş zammı yaptığını söyledi.

CHP’li Karabat, AKP’nin 2025 bütçesine eleştirilerde bulunarak vergi gelirlerinin artmasına rağmen maaş zamlarının düşük enflasyon hedeflerine göre yapıldığını ifade etti. Krize ek olarak toplumsal çürümenin de eşlik ettiğini belirten Karabat, Türkiye’nin artık Hindistan ile yarışan bir ülke haline geldiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısından Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye 2025’te Daha Da KöTü Olacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin