1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısından İçişleri Bakanına Sert Tepki: “Hangi Verileri Gizliyorsun Ali Yerlikaya?”

CHP Genel Başkan Yardımcısından İçişleri Bakanına Sert Tepki: “Hangi Verileri Gizliyorsun Ali Yerlikaya?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı’nda yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Bakan, Yerlikaya’nın “3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin adresinde bulunmadığını gördük” açıklamasına ilişkin, “Bu kadar önemli bir konuda yaptığı açıklamada çaresizliğini, tutarsızlığını, bilgisizliğini ve konuya ne kadar uzak olduğunu görüyorsunuz” dedi.

Kapalı nüfus sayımı isteklerini bir kez daha hatırlatan Bakan, Yerlikaya’ya yönelterek “Daha önce bizimle paylaşmadığın, bize söylemediğin, gizlediğin ne var? Hangi veriler var?” şeklinde konuştu.

Bakan, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya seslenerek, “Kapalı nüfus sayımını ne zaman yapacaksın? Kapalı nüfus sayımında Avrupa Göç Paktı’nın biyometrik verilerini toplayacak mısın, yüz tanıma sistemlerine bunları ekleyecek misin? Bu 729 bin kişi nerede? Var mı, yok mu? Kaçı terörist, kaçı İŞİD’li, kaçı PKK’lı? Bu soruların cevabını Ali Yerlikaya senden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan, yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Türkiye’nin ulusal güvenlik meselesi haline gelmiş de-facto sığınmacılarla ilgili AKP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamanın resmi kayıtlarda bulunmadığını belirtti. Bakan, Yerlikaya’nın açıklamalarının çaresizlik, tutarsızlık, bilgisizlik ve konuya ne kadar uzak olduğunu gösterdiğini savundu.

“Kendisinden, daha önce bizimle paylaşmadığın, bize söylemediğin, gizlediğin ne var? Hangi veriler var?” şeklinde soru yönelten Bakan, kapalı nüfus sayımının ne zaman yapılacağını ve bu sayımda hangi verilerin toplanacağını sordu. Bakan, söz konusu 729 bin kişinin durumu hakkında da detaylı bilgi istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısından İçişleri Bakanına Sert Tepki: “Hangi Verileri Gizliyorsun Ali Yerlikaya?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin