1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “411 Belediyemize Bosnalı Akrabalarımız Emanettir”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “411 Belediyemize Bosnalı Akrabalarımız Emanettir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret ettiği İstanbul Bayrampaşa ilçesinde yaptığı konuşmada, belediyelerde akraba kayırmacılığının yasak olduğunu ancak Bosna Sancaklı akrabaları kayıracaklarını belirtti. Bosnalı akrabalarının garibanlar için yardım istediğini vurgulayan Özel, 411 belediyeye Bosnalı akrabaların emanet olduğunu ifade etti. Gelecek yılın soykırımın 30. yılı olması nedeniyle işbirliğine vurgu yaparak soykırım anma törenlerine katılacaklarını belirtti.

Dün Kıbrıs’ta barış harekatını anmak için düzenlenen etkinlikte siyasi parti liderlerinin bir araya geldiğini aktaran Özel, Türkiye’nin siyasi liderlerinin tarihî öneme sahip buluşmada yer aldığını dile getirdi. Kıbrıs’ta yaşanan sorunlara dikkat çeken Özel, adada birlik ve beraberlik mesajı verilmesi gerektiğini ifade etti. Bosna Hersek’te de yaşanan sorunlara değinen Özel, soykırımın anma günü ilan edilmesine rağmen bazı olumsuz gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti.

CHP olarak muhalefette olduklarını ancak gelecek seçimlerden sonra iktidar olacaklarını ifade eden Özel, 30. yılda yapılacak etkinliklerle ilgili diğer siyasi parti liderlerini de davet edeceğini söyledi. Gelecek yıl yapılacak etkinlikte büyük bir katılım sağlanması gerektiğini ve olayların unutulmaması gerektiğini belirten Özel, dernek ile işbirliği içinde olacaklarını ve 1974 gazilerini adaya götürme çabalarını anlattı.

Özel, önümüzdeki yılın etkinliklerinin daha büyük ve anlamlı olması için ellerinden geleni yapacaklarını ve Bosna’nın ve Kıbrıs’ın geleceği için çaba göstereceklerini belirtti. Törenlere büyük bir kalabalıkla ve güçlü bir mesajla katılacaklarını söyleyen Özel, birlik ve beraberlik mesajı vererek gelecek nesillere tarihi olayları aktarmanın önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “411 Belediyemize Bosnalı Akrabalarımız Emanettir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin