1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Abdi Ağalara Karşı İnce Memed Olmaya Geldik!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Abdi Ağalara Karşı İnce Memed Olmaya Geldik!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, Yaşar Kemal’e büyük bir saygı duyduğunu belirterek, Hemite köyündeki Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret etti. Burada anı defterine yazı yazan Özel, İnce Memed Anıtı’nı da ziyaret ederek Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile sohbet etti. Özel, Yaşar Kemal’in doğduğu köy olan Hemite’nin Türkiye kültürü açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı ve buranın daha görünür olması gerektiğini ifade etti. Yaşar Kemal’in sayısız kitabı ve İnce Memed serisi hakkında konuşan Özel, Hemite köyünün Türkiye’nin en çok bilinen köylerinden biri olduğunu belirtti.

Özgür Özel, Hemite köyünde düzenlenen Yaşar Kemal Kültür Festivali ile ilgili bilgileri incelediğini ve bu tür etkinliklerin Hemite köyüne daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Özel, Türk edebiyatının önemli isimlerini ve dünya edebiyatının seçkin yazarlarını ağırlamak için Hemite köyünü uygun bir mekan olarak gördüğünü ifade etti. Özel, Adana ve Kadirli belediyelerinin birlikte çalışarak Uluslararası Yaşar Kemal Kültür Sanat Festivali düzenlemelerini önerdi ve bu tür etkinliklerin Hemite köyünde yapılmasını önerdi.

Özgür Özel, Yaşar Kemal’in doğduğu ve büyüdüğü köye olan sevgisine vurgu yaparak, Türkiye’de bilinen en önemli yazarlardan biri olduğunu belirtti. Yanında bulunan partililerle birlikte Yaşar Kemal’in mirasına, eserlerine ve düşüncelerine sahip çıkacaklarını ve onun gibi olacaklarını belirtti. Özel, Abdi Ağalara karşı mücadele etme ve İnce Memed gibi olma gerekliliğine işaret ederek, haksızlıklara ve eşitsizliklere karşı duracaklarını ve Yaşar Kemal’in izinden gideceklerini ifade etti.

Özgür Özel, ayrıca aralarında Bahriye Üçok’un da olduğu büyük aydın ve düşünürlerin katledildiği olayları hatırlatarak, barış ve adalet için mücadele etmenin önemine değindi. Özel, Cumhuriyet kadınlarının, bilim insanlarının ve aydın kesiminin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve gelecek nesillere bu değerleri aktaracaklarını belirtti. Son olarak, Özgür Özel ve beraberindekiler, Kadirli İlçe Başkanlığı ve Kadirli Belediyesi’ni ziyaret ederek, Yaşar Kemal’in mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Abdi Ağalara Karşı İnce Memed Olmaya Geldik!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin