1. Haberler
  2. Ankara
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Yaptığı Görüşme ve Dosya Hediyesiyle Gündemde!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Yaptığı Görüşme ve Dosya Hediyesiyle Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşamba günü saat 12.00’de, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya yolunda 12 Haziran etkinliklerine katılmak üzere telefonla sohbet ederken söylediği sözler, siyasetteki önemli bir adımın işaretini verdi. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘Şu tarihte yeniden bir araya gelelim’ diye konuşmadıklarını ancak ihtiyaç halinde görüşeceklerini belirtti. Bu iletişim kanallarının açık olması, siyasetin temel prensiplerinden biri olarak kabul edildi ve halkın beklentisi bu yönde olduğu vurgulandı. Bahar mevsimi gibi siyasette de bir tür yenilenme ve diyalogun ön plana çıkması, Türkiye’nin siyasi atmosferine olumlu bir hava getirdi.

Görüşme sırasında Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu dosyada, ülkenin çeşitli sorunlarına dair detaylı bilgi notları ve belgelerin yer aldığı ifade edildi. Emeklilerin beklentileri, devam eden davalar ve CHP yönetiminin görüş ve önerileri gibi konuların dosyada yer aldığı bilgisi paylaşıldı. Bu dosyanın siyasi diyalog ve iletişimin önemine dikkat çekerek, siyasette gerilim yerine çözüm odaklı tartışmaların önemini vurguladı.

Siyasetin rekabetçi yapısı içinde bile diyalogun ve iletişimin önemli olduğunu vurgulayan Özgür Özel, devlet geleneğindeki birtakım uygulamalara da değindi. Muhalefet liderlerinin yabancı devlet adamlarıyla görüşmelerinde dışişlerine bilgi aktarma geleneğini sürdürmenin önemine işaret ederek, bu tür uygulamaların ülkenin çıkarına olduğunu belirtti. Siyasetin yıkıcı değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Özel, Turan Güneş’in siyasetin yapıcı ve yıkıcı muhalefet arasındaki farkını anlatan sözlerini hatırlattı.

Özgür Özel’in siyasetin genel ahlakına uygun bir şekilde hareket ettiği ve kurumsal iletişim kanallarını etkin bir şekilde kullandığı belirtildi. Ekonomik politikalar, enflasyon, bütçe gibi konularda bilgi almak amacıyla ilgili bakanlarla görüşmeler yapacak olan Özel’in, devlet kapılarının her zaman açık olduğunu ve usule uygun bir şekilde bilgi edinmeye önem verdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde hediyeleşme ve bayramlaşmanın da önemine değinen Özgür Özel, geleneksel Türk hediyeliklerini tercih ettiğini ve bu jestlerin siyasetteki ilişkileri olumlu yönde etkilediğini ifade etti. Siyasetin şovdan uzak, gerçekçi ve yapıcı şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Özgür Özel, Türkiye’nin geleceği için yapıcı bir muhalefet anlayışı benimsemeyi sürdüreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Yaptığı Görüşme ve Dosya Hediyesiyle Gündemde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin