1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eğitim Zirvesi’nde çarpıcı açıklamalar yaptı: “Eğitim ticarileşirse yozlaşır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eğitim Zirvesi’nde çarpıcı açıklamalar yaptı: “Eğitim ticarileşirse yozlaşır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Hasan Ali Yücel Kültür Evi’nde düzenlenen ‘Eğitim Zirvesi Çalıştayı’na katıldı. Çalıştaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Özel, Türkiye’de yapılan anketlerde velilerin yüzde 85’inin çocuklarının eğitiminden memnun olmadığını belirtti. Eğitimin ticarileşmesiyle birlikte kurumlar arası ilişkilerin parayla bozulduğunu vurgulayarak, özel eğitim kurumlarının çok sayıda olduğunu ama bu duruma ‘dur’ demenin önemli olduğunu ifade etti. Özel, eğitimin kamusal, eşit ve kaliteli olması gerektiğini vurgulayarak, ticari eğitimin gün geçtikçe azalarak kamusal bir yapıya dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Özgür Özel, çalıştayda Hasanoğlan Köy Enstitüleri’nin bulunduğu tarihi mekânda olduklarını belirtti. Eğitim politikaları üzerine yapılan çeşitli etkinlikleri anlatarak, nitelikli eğitime erişimin sınıfsal bir sorun olduğunu belirtti. Türkiye’de sınıfların çocukları arasında eğitim kalitesi ve imkânları açısından büyük farklılıklar olduğunu ifade eden Özel, devlet okullarına duyulan güvenin azaldığını belirtti. Ayrıca Türkiye’de yabancı dil eğitiminin eksikliğinden ve yetersizliğinden bahsederek, öğrencilerin dünya standartlarında yeterli bir yabancı dil öğrenemediğini söyledi.

‘Okullardaki hijyen sorunu’na da değinen Özgür Özel, yaz aylarında okullarda hijyen sorunu yaşandığını ve belediyelerin bu konuda yoğun çaba gösterdiğini belirtti. Bazı okulların temizlik ve bakım ihtiyacının karşılanmadığını dile getirerek, belediyelerin okullara destek olması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin mahremiyetine saygı gösterilerek okulların temizlik ve düzen konusunda önemli olduğunu vurgulayan Özel, devletin bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti. Sonuç olarak, eğitim sisteminde yapısal ve içeriksel değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirterek, eğitimin ticari boyutunun azaltılması ve kamusal bir düzene doğru ilerlenmesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eğitim Zirvesi’nde çarpıcı açıklamalar yaptı: “Eğitim ticarileşirse yozlaşır”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin