1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hayvanları Koruma Kanunu Anayasa’ya Aykırı!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hayvanları Koruma Kanunu Anayasa’ya Aykırı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a yönelik Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti. Özel, kanunun sahipsiz hayvanların yaşam hakkını savunmadığını ve Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı. Bu nedenle en kısa zamanda yürütmeyi durdurma talebiyle konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını ifade etti.

Özel, konuyla ilgili çalışmalarının devam edeceğini ve sağlıklı bir çevre hakkının insanlar için önemli olduğunu söyledi. Özellikle aşılı sokak köpeklerinin kent yaşamı ile vahşi yaşam arasında köprü olduğunu ve halk sağlığı açısından önemli bir rol oynadığını belirtti. Kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürerek hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi’nin daha önce yürütmeyi durdurma kararını uygulamamasından şikayetçi olan Özel, bu durumun değişmesini umut ettiğini ifade etti. Kanuna karşı çıkan herkese teşekkür eden Özel, CHP grubunun ve muhalefet milletvekillerinin kanuna karşı gösterdikleri kararlı tutumu övdü. Özellikle CHP grubunun çabalarıyla kanunda geri adımlar atıldığını belirtti ve muhalefetin toplumsal duyarlılıkla birlikte hareket ederek önemli bir rol oynadığını vurguladı.

CHP’li belediyelerin kanuna karşı direneceğini ve örtülü talimatlara uymayacaklarını belirten Özel, daha fazla barınak yapılması, aşılamaların ve kısırlaştırmaların arttırılması gerektiğini dile getirdi. Ancak belediyelerin bu sorumluluğun altından gelmelerinin zor olduğunu ve gelecekte yaşanabilecek sorunların sorumlusunun mevcut yasama anlayışı olduğunu ifade etti.

CHP Grubu’nun kapalı toplantı yapacağını ve milletvekillerine teşekkür edeceğini açıklayan Özel, milletvekillerinin yaz döneminde de çalışmalarına devam edeceğini belirtti. CHP’nin özellikle hayvan hakları konusundaki mücadelesine devam edeceğini vurgulayarak, gelecek süreçte de sahipsiz hayvanların korunması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hayvanları Koruma Kanunu Anayasa’ya Aykırı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin