1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terörle Mücadelede Net Tavrını Belirledi: “Biz Barış Umudu İçin İktidara Karşıyız”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terörle Mücadelede Net Tavrını Belirledi: “Biz Barış Umudu İçin İktidara Karşıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terörün sona ermesi ve barış umudunun devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz terörü bitirecek bir sürecin kısa vadeli beklentilerle karşısında durursak tarih önünde yanlış yapmış oluruz dedik. Niye iktidarın karşısında olmayayım? Kaya gibi karşısındayız. Bizim karşısında durmadığımız şey barış umududur” dedi. Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışı hakkında ise “Öcalan o kürsüye gelmek zorunda değil. Bulunduğu yerden imkân verilir, çağrısını yapar. Bir parti CHP’yi yıpratacak diye kimse bu algı oyunlarına alet olmasın” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırısının hedefi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ni (TUSAŞ) ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, TUSAŞ’ın Türkiye’nin önemli bir kurumu olduğunu belirterek, “TUSAŞ, Türkiye’de cari açığın kapanmasına önemli katkılar sağlayan bir kurumdur. Silahlı kuvvetler ve emniyet tarafından ciddi şekilde korunmalıdır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmaya yönelik açıklamaları ise siyaset kulislerinde tartışma yarattı. Bahçeli’nin sözleri, yeni bir çözüm sürecinin kapısını araladığı yorumlarına neden oldu. Bahçeli’nin bu çıkışı, farklı siyasi aktörler arasında görüş ayrılıklarına neden olurken, DEM Parti ile yapılan jestler de dikkat çekti. DEV Parti Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bahçeli’nin DEM Parti milletvekilleri ile olan tokalaşmasını olumlu bir adım olarak değerlendirirken, siyasi kulislerde bu yeni sürecin nereye varacağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Terörle Mücadelede Net Tavrını Belirledi: “Biz Barış Umudu İçin İktidara Karşıyız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin