1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ümit Özdağ’ı Sert Bir Dille Eleştirdi: “Kürtlere Devlet Vadediyorum” Sözleri Çarpıtıldı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ümit Özdağ’ı Sert Bir Dille Eleştirdi: “Kürtlere Devlet Vadediyorum” Sözleri Çarpıtıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kürtlere devlet vadediyorum” sözlerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından çarpıtıldığını belirterek sert eleştirilerde bulundu. CHP lideri, yaşananları “siyasi yankesicilik” olarak tanımlayarak konuya ilişkin İpek Özbey’e şu ifadeleri kullandı: “Orada bile isteye bir çarpıtma ve bir siyasi yankesicilik girişimiyle karşı karşıyayız. O da şu. Devlet Bey güya el artırıyormuş Abdullah Öcalan’ı çıkartmakla. ‘Bakın Devlet Bey ben de el artırıyorum’ deyip, dikkatleri çekip aynı cümlenin devamında ‘Onlara demokrasi vaat ediyorum. Bu devletin Osmaniyeli Devlet Bahçeli, Manisalı Özgür Özel, Rizeli Tayyip Bey gibi sahibi, bu devlette eşit vatandaşlar olmalarını ve bu devlete ait hissedip sahip çıkmalarını vaat ediyorum’ dedim.”

Özel, bu şekilde yapılan çarpıtmaların kötü niyetli bir siyasi taktik olduğunu vurgulayarak, “Özgür Özel Kürtlere devlet vadediyor, toprak verecek” gibi yanıltıcı söylemlerin doğru olmadığını belirtti. Bu tür çarpıtmaların CHP’ye karşı siyasi yankesicilik olduğunu savunan Özel, Ümit Özdağ’ın bu tür tenezzül içeren taktiklerle siyaset yaptığını ifade etti.

Ayrıca Özgür Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Öcalan” çıkışıyla ilgili de tarihi perspektiften doğru bir duruş sergilemeye çalıştıklarını ifade etti. Özel, Öcalan’ın kürsüye gelmek zorunda olmadığını belirterek, çarpıtılan ve yanıltıcı şekilde sunulan söylemlere karşı doğru bir yaklaşım sergilemek istediklerini söyledi.

Özgür Özel, farklı siyasi partilerin üyelerinden gelen benzer çarpıtma ve yankesicilik girişimlerine de değinerek, siyasetin doğru bir zeminde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Parti farkı gözetmeksizin herkesin siyaseti dürüst ve şeffaf bir şekilde yapması gerektiğini belirten Özel, bu tür siyasi oyunlara prim verilmemesi gerektiğini aktardı.

Özel’in sözlerine göre, siyasetin doğru işleyişine zarar veren çarpıtma ve yankesicilik girişimlerinin, halkın doğru bilgilendirilmesini engellediğini ve yanlış algılar oluşturduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle siyasetin toplumun faydası için yapılması gerektiği ve halkın doğru bilgilendirilmesinin önemine vurgu yapılması gerektiği ortaya çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ümit Özdağ’ı Sert Bir Dille Eleştirdi: “Kürtlere Devlet Vadediyorum” Sözleri Çarpıtıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin