1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Avrupa’ya çağrı: “Sosyal Demokratlar Birlik Olmalı!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Avrupa’ya çağrı: “Sosyal Demokratlar Birlik Olmalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, partisinin sağ popülizm karşısında daha dirençli ve dayanışmacı bir siyaset sunmayı hedeflediğini vurguladı. Avrupa’daki sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerle işbirliğini güçlendirme niyetinde olduklarını belirten Özel, ortak sorunlara karşı ortak çözümler üretmek için ilerici demokratik partiler arasındaki dayanışmayı artırmaya çağırdı.

Özel, CHP’nin Türkiye’nin Avrupa Birliği tam üyelik hedefini sadece kağıt üzerinde bırakmamakta kararlı olduğunu dile getirdi. Türkiye’yi demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü savunan bir güç olarak gördüklerini belirten Özel, tam üyeliğin gerçekleşmesi için çaba harcamaya devam edeceklerini vurguladı.

Fransız Türklere yönelik de bir çağrıda bulunan Özel, Türkiye’de demokrasiyi güçlendirmek adına oy kullanma çağrısında bulundu. Özellikle Ortadoğu ve Karadeniz gibi Türkiye’nin komşu olduğu bölgelerde artan çatışmaların endişe verici olduğunu belirten Özel, CHP’nin Ukrayna’daki savaş ve Filistin’deki zulme karşı daha yakın bir işbirliği içinde olmaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin devletini tanımasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Sosyal demokratlar olarak mücadelenin asla durmayacağını vurgulayan Özel, Türkiye’de yapılması gereken çok iş olduğunu ancak partisinin bu zorlu yolda başarılı olacağına inandığını söyledi. Fransa’da oy kullanacak olan Türk vatandaşlarına seslenen Özel, aşırı sağa karşı durmaları ve demokrasiye destek vermeleri çağrısında bulundu.

Özetle, Özgür Özel’in Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP’nin Avrupa’daki sol partilerle işbirliğini artırma ve Türkiye’nin demokratik değerlerini savunma kararlılığını vurguladığı görülmektedir. Ayrıca, partisinin Türkiye’nin AB tam üyeliği hedefini gerçekleştirmek için çaba göstereceğini ve Fransa’daki Türk vatandaşlarına demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulunduğu belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Avrupa’ya çağrı: “Sosyal Demokratlar Birlik Olmalı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin