1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “Türkiye’de Kimin Hapse Gireceğine Dünya Liderleri Karar Veriyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “Türkiye’de Kimin Hapse Gireceğine Dünya Liderleri Karar Veriyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “21’inci Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik” adlı panele katıldı. Panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İzmir Adliyesi’nde görevli hakim Oktay Tabur’un lüks araç kullanması ve adliyenin dinlenme odasında silahlarını sergilemesine sert şekilde eleştirdi. Özel, Türkiye’de yargı mensuplarının yaşantılarına dair şeffaflığın sağlanması gerektiğini belirtirken, Türkiye’de adaletin nasıl işlediği konusuna da değindi.

Özgür Özel, Türkiye’de adaletin tarafsızlığına ilişkin önemli bir konuya da değindi. Türkiye’de siyasi otoritenin yargı süreçlerine müdahale ettiğini ve adaletin siyasallaştığını iddia etti. Ayrıca Rahip Brunson davasına atıfta bulunarak, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere de vurgu yaptı. Özel, Adalet Bakanı’nın bağımsız bir şekilde görev yapamadığını ve yargıdaki haksızlıklara sessiz kaldığını belirtti.

Hakim Oktay Tabur’un lüks araç kullanması ve adliyede silahlarını sergilemesine ilişkin eleştirilerini sürdüren Özel, bu tür uygulamaların halk nezdinde adaletin zedelenmesine neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de güçlü yargı mensuplarının keyfi davranışlarına karşı çıkılması gerektiğini ve yargının tarafsızlığının korunması gerektiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı, Türkiye’de adaletin güvenilirliğinin sorgulanması gerektiğini ve yargının tarafsızlığının sağlanması için adımların atılması gerektiğini vurguladı. Özel, yargı mensuplarının devletin kurumlarına güvenilirliğini zedeleyen davranışlardan kaçınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Son olarak, Türkiye’de adalet sisteminin demokratik standartlara uygun olmadığını savunarak, yargının bağımsızlığının sağlanması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “Türkiye’de Kimin Hapse Gireceğine Dünya Liderleri Karar Veriyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin