1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çarpıcı Cumhuriyet Bayramı Mesajı: ‘Demokrasi ve Laiklik İlkelerine Yara Alıyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çarpıcı Cumhuriyet Bayramı Mesajı: ‘Demokrasi ve Laiklik İlkelerine Yara Alıyor’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, demokrasinin, hukuk devletinin ve laiklik ilkesinin yara aldığı bir dönemde, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı kalarak Cumhuriyetimizi 86 milyon yurttaşımızın her bir ferdi için daha yaşanılabilir kılmak ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine yükseltmek önümüzdeki en temel görevimizdir. Özel, Cumhuriyetimizin temellerinin güçlü olduğunu vurgulayarak, 101 yılda birçok saldırıya ve darbeye maruz kalmasına rağmen Cumhuriyetimizin dimdik ayakta olduğunu belirtti. Ne Cumhuriyetimizin ne de yurttaşların teröre teslim olmadığını vurgulayan Özel, Ankara’da düzenlenen terör saldırısında şehit olan yurttaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Cumhuriyetin 101’inci yılında tüm yurttaşları Cumhuriyetin coşkusunu doyasıya yaşamaya davet eden Özgür Özel, Cumhuriyeti seven ve ileriye taşımak isteyen herkesi kutlamalara katılmaya davet etti. Cumhuriyetin sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirmek için çalışmanın önemine değinen Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak gerektiğini belirtti. Demokrasinin, hukuk devletinin ve laiklik ilkesinin yara aldığı bir dönemde, Cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı kalmanın önemine vurgu yapan Özel, ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesinin temel görevleri olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitleri saygıyla anarak, tüm yurttaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Mesajında teröre karşı duruşlarını vurgulayan Özel, herkesi Cumhuriyeti daha da ileriye götürmek için birlik olmaya çağırdı. Yurttaşların, Cumhuriyetin 101. yılında da coşkusunu, birlik ve beraberlik ruhunu yaşamalarını isteyen Özel, Cumhuriyeti yaşatmanın ve geliştirmenin hepimizin sorumluluğu olduğunu belirtti. Teröre karşı mücadelede seslerini yükseltme çağrısında bulunan Özel, Cumhuriyetin değerlerini koruyarak gelecek nesillere aktarmak gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çarpıcı Cumhuriyet Bayramı Mesajı: ‘Demokrasi ve Laiklik İlkelerine Yara Alıyor’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin