1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Cemevleri İçin Eşitlik Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Cemevleri İçin Eşitlik Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zeytinburnu’nda bulunan Erikli Baba Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi’ne ziyarette bulundu. Muharrem Ayı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte lokma ve aşure dağıtımı yapılarak deyişler söylendi ve dualar edildi. Özel, konuşmasında alevi vatandaşlar için eşitlik vurgusu yaparak Cemevlerinin camiler gibi ibadethane sayılması gerektiğini belirtti.

Özel konuşmasında, Muharrem’in önemine vurgu yaparak Hazreti Hüseyin ve 72 şehidin şehadet gününü anarak dualar etti. Alevilerin ülkenin birliğine en çok katkı yapan yürekler olduğunu belirtti. Cemevleri ile ilgili taleplerin yıllardır devam ettiğini ve her yurttaşın eşit olduğu bir ülkede Alevi ibadethanelerinin de cami gibi kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Alevi vatandaşların eşit haklara sahip olması gerektiğini savundu.

Özel, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmediği ve alevi inancının kültürel bir faaliyet gibi algılandığı duruma karşı çıkarak gençlerin zihnine kindar bir nesil yetiştirilmesine karşı olduklarını belirtti. Toplumda eşitlik, birlik, beraberlik ve özgürlük kavramlarının önemine vurgu yaparak herkesin anayasal olarak eşit olduğunu ve herkesin bu eşitlik için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Özel’in açıklamaları sonrasında, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiği ve Alevi vatandaşların eşit haklara sahip olması gerektiği yönünde destek aldı. Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşların eşit olduğuna ve herkesin bu eşitlik ilkesini savunması gerektiğine dikkat çekti. Özel, alevi inancının da diğer inançlar gibi saygı görüp, eşit haklara sahip olması gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Özgür Özel’in Zeytinburnu’ndaki Cemevi ziyaretinde yaptığı konuşmada alevi vatandaşlar için eşitlik vurgusu yaparak Cemevlerinin camiler gibi ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladığı görülmektedir. Türkiye’de yaşayan her vatandaşın eşit olduğu ve herkesin bu eşitlik ilkesi için mücadele etmesi gerektiği önemle vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Cemevleri İçin Eşitlik Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin