1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Erdoğan Görüşmesi Açıklaması: “Türkiye Demokrasisi İçin Önemli Bir Adım Atıldı”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Erdoğan Görüşmesi Açıklaması: “Türkiye Demokrasisi İçin Önemli Bir Adım Atıldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, yapılan görüşmenin Türkiye demokrasisi açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, “Ben dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Bu önemli görüşme sonrasında Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi. Görüşme CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve saat 12.30’da başladı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Demokrasi açısından önemliydi. Boş koltuk sorunu iade-i ziyaret adımıyla çözüldü” ifadelerini kullandı.

Özel, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini dün Sayın Erdoğan ile konuşma imkanı bulduk. Benim ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi dinledi. Kendisi ve heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de Sayın Erdoğan’ın yapmış olduğu değerlendirmeleri dinledik. Ben dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim. Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için hep felaket olmuştur. 1977 ve 80 arası iktidar ile ana muhalefetin el sıkışmadığı konuşmadığı bir dönemdi. Türkiye’de de ana muhalefet ile iktidarın bütün siyasi partilerin birbirleriyle konuşabilen, el sıkışabilen, tabii her şeyde anlaşmak mümkün değildir. Ama tartışabilen bir çizgide kalmalarını son derece önemli buluyoruz. Dünkü konuşmalar ve tartışmaların bu anlamda nasıl sonuç verdiğini önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda biz de takip edeceğiz, siz de takip edeceksiniz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Erdoğan Görüşmesi Açıklaması: “Türkiye Demokrasisi İçin Önemli Bir Adım Atıldı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin