1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Erdoğan’a Tepki: “İstanbul’da olduğu gibi demokrasi tokadını yersin!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Erdoğan’a Tepki: “İstanbul’da olduğu gibi demokrasi tokadını yersin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin 96 milyar TL’lik SGK borçlarına ilişkin talimatı ve yaşanan tartışmalara değindi. Erdoğan’ın “CHP borcun üstüne yatmaya çalışıyor” açıklamasının ardından konuşan Özel, bu borçlar için düzenleme talep etti ve borcun büyük bir kısmının AKP yönetiminde olan belediyelerin döneminde oluştuğunu vurguladı.

Özel, konuşmasında AKP’nin beşli çeteden 43 firmanın 660 milyar borcunu sildiğini ancak belediyelerin 96 milyar borcu olduğunu belirtti. Özel, bu borcun çoğunun geçmiş döneme ait olduğunu ve mevcut belediyelere ait olmadığını savundu. Meclis’e bir kanun teklifi getirilerek borçların faizlerinin kaldırılması ve ana paranın bölünerek herkese eşit davranılması gerektiğini söyledi.

CHP lideri, Erdoğan’a seslenerek hiçbir şekilde bu sorumluluğu üstlenmeyeceklerini ve gerekirse elleriyle çöpleri toplayacaklarını ifade etti. Özel, Erdoğan’ın mali bir darbe yapmaya çalıştığını ve buna asla izin vermeyeceklerini belirtti. Demokrasiye inandıklarını ve İstanbul’da olduğu gibi halkın iradesine saygı duyacaklarını vurguladı.

Özel’in konuşmasında, Erdoğan’a karşı sert bir tavır aldığı ve halkın yanında olduklarını net bir şekilde ifade ettiği görüldü. CHP lideri, hükümetin belediyelere yönelik tutumunu eleştirirken, demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkacaklarını dile getirdi. Erdoğan’ın belediyelere yönelik politikalarını sert bir dille eleştiren Özel, partisinin halkın yanında olduğunu ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti.

Özel’in konuşması, siyasetteki kutuplaşma ve kamplaşmanın geldiği noktayı gözler önüne sererken, CHP’nin hükümete karşı sert ve net bir muhalefet sergilemeye devam edeceği mesajını verdi. Halkın beklentilerine kulak veren ve onların haklarını savunan bir siyasi duruş sergileyen Özel, Erdoğan’ın politikalarına karşı meydan okuyarak demokratik hakları sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Erdoğan’a Tepki: “İstanbul’da olduğu gibi demokrasi tokadını yersin!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin