1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Etkileyici Açıklamalar: İsrail Oturumu, Yeni Katılımlar ve Erken Seçim Talepleri!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Etkileyici Açıklamalar: İsrail Oturumu, Yeni Katılımlar ve Erken Seçim Talepleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yasama dönemindeki ilk TBMM Grup Toplantısı’nda gündemdeki konuları ele almak üzere açıklamalarda bulundu. Özel’in toplantıda, TBMM’deki kapalı İsrail oturumu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Partili vekillerle tokalaşması ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapması ve kamuoyunda artan erken seçim talebini dile getirmesi bekleniyordu.

Ayrıca 24 Temmuz’da İYİ Parti’den istifa eden Nimet Özdemir, CHP’ye katıldı. CHP lideri Özel, Özdemir’e rozetini takarak partiye katılımını resmiyete döktü. Bu katılımın ardından CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 128’e yükseldi. Ayrıca, İYİ Parti’den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin de CHP’ye katıldı.

Özel’in açıklamalarında öne çıkan konular arasında kadın şiddeti konusunda iktidarın yetersizlikleri ve kadın cinayetlerindeki düşüşün önemine vurgu yapması yer alıyordu. Ayrıca, kapkaç suçlarına yönelik cezaların artırılması ve Türkiye’deki toplumsal mutabakatın önemine dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, Erdoğan’ın sözleşmeden çekilmesinin kadınların ve çocukların korunmasını zayıflattığını belirtti.

Özel ayrıca, Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini ve HÜDA Par’a verdiği sözleri tuttuğunu ancak diğer sözlerini tutmamasını eleştirdi. Ayrıca, Meclis’teki İsrail oturumuna ilişkin yaptığı açıklamada, iki bakanın geleceğini ve bilgilendirme yapacaklarını belirtti.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Özgür Özel’in partisinin grup toplantısındaki açıklamaları ve önemli konulara ilişkin yaptığı vurgular, parti içinde ve kamuoyunda yankı uyandırdı. CHP’nin Meclis’teki gücünün artması ve yeni katılımlarla partinin büyümeye devam etmesi, önümüzdeki dönemde parti politikalarının şekillenmesinde etkili olabilir. Özel’in açıklamalarının ardından siyasi çevrelerde ve medyada konuşulan konular arasında erken seçim beklentileri, kadın hakları ve ceza adaleti konuları öne çıktı. Bu açıklamaların ve parti içi gelişmelerin parti tabanında nasıl bir etki yaratacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Etkileyici Açıklamalar: İsrail Oturumu, Yeni Katılımlar ve Erken Seçim Talepleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin