1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Flaş Açıklama: İYİ Parti Eski Milletvekili CHP’ye Katıldı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Flaş Açıklama: İYİ Parti Eski Milletvekili CHP’ye Katıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Özel, konuşmasında geçmişte İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı olan Sevinç Atabay’ın CHP’ye katıldığını duyurdu. Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar arasında, İzmir’in artık bir temsilcisi olmasından duyduğu memnuniyet, Amedspor’u kutlaması ve İYİ Parti’den ayrılan Sayın Meral Akşener’in yerine seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’na hayırlı dilekleri bulunmaktadır.

Özel, başlangıçta 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda yapılan kutlamalara izin verilmemesine de değindi. Özel, iktidarın bu yasağa güvenliği sağlayamadığını itiraf ettiğini ve demokrasideki özgüvensizliğin iktidarlar için olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti. İçişleri Bakanıyla yaptığı görüşmelerde kutlamalara izin verilmesi talebini ilettiğini ancak talebinin reddedilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Anayasa konusuna da değinen Özel, CHP olarak anayasa tartışmalarına katılmaya hazır olduklarını ancak herkesin Anayasa Mahkemesi kararlarına uyması gerektiğini vurguladı. Hükümetin müdahalelerini eleştirerek Taksim Gezi Parkı’nın sembolik önemine vurgu yaptı ve demokrasi anlayışının önemini vurguladı.

Filistin olaylarına da değinen Özel, Batı’nın Gazze’deki katliamlara tepkisiz kalmaması gerektiğini belirterek, Türkiye’de gençlerin hak arayışıyla uğraşan hükümetin çelişkilerine dikkat çekti. MEB’deki eğitim politikalarını eleştirerek, eğitim sisteminin reforme edilmesi gerektiğini ve öğretmen atamalarında yaşanan sorunları dile getirdi.

Özel’in konuşmasıyla, parti içi gelişmeler, demokratik haklar, anayasa ve eğitim reformu gibi çeşitli konuları ele aldığı ve CHP’nin politikaları üzerine net açıklamalarda bulunduğu görülmektedir. Özel’in vurgulamak istediği noktalar arasında hükümetin demokrasi anlayışı, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyma zorunluluğu ve eğitim politikalarındaki eksikliklerin giderilmesi yer almıştır. Parti olarak uzlaşmacı bir tavır sergileyen Özel, siyasi partiler arası iletişimi ve müzakerelerin önemine vurgu yaparak, demokratik hakların korunması gerektiğini dile getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Flaş Açıklama: İYİ Parti Eski Milletvekili CHP’ye Katıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin