1. Haberler
  2. Ankara
  3. CHP Genel Başkanı’nın 15 Temmuz Şehitlerine Hakareti Büyük Tepki Çekiyor!

CHP Genel Başkanı’nın 15 Temmuz Şehitlerine Hakareti Büyük Tepki Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara ‘zibidi’ diyerek hakaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepkiler artıyor. Özel, İstanbul Esenyurt’ta yaptığı mitingde darbeye karşı çıkanları hedef alarak, “Tayyip Bey çağırınca oraya dizilen, kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken zibidiler değil, dedesi Çanakkale’de kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi” ifadelerini kullanmıştı. Şehit yakınları, Özel’in hakaretine sert tepki gösterdi.

Konya’nın Kulu ilçesinden Ankara’ya giderek Genelkurmay’ın önünde darbecilere direnirken ağır yaralanan Gazi Çetin Yıldız, 15 Temmuz’da meydanlara inenlerin, herhangi bir parti ayrımı yapmaksızın vatan için destan yazdıklarını belirtti. Yıldız, Özel’in sözlerini göbek bağı olan birinin anlayamayacağını ve seçim döneminde olduğumuzu hatırlatarak kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı hissetti.

Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda 15 Temmuz’da hain saldırıda şehit düşen Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, CHP’nin darbecilik ruhuna sahip olduğunu savundu. Yiğit, şehit aileleri olarak CHP’den bekledikleri bir şey olmadığını ve onların LGBT bireyleri önemsediklerini belirtti.

İstanbul’da hainlere karşı direnirken şehit düşen Samet Uslu’nun babası Hüseyin Uslu, Özgür Özel’in şehitlere hakaret etmesinin acı verici olduğunu dile getirdi. Uslu, Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP’den umutla beklenenin özdeşleştiğini belirterek, tepkisini dile getirdi. Uslu’nun eşi Gönül Uslu da Özel’in sözlerinin şehitlerin ruhunu incittiğini belirtti.

15 Temmuz’da şehit olan Köksal Karmil’in eşi Gülsüm Karmil, Özgür Özel’in sözlerinin büyük bir hakaret olduğunu vurgulayarak hakkını helal etmediğini belirtti. Karmil, 5 yetim bıraktığını ve gerekenin yapılmasını istedi.

15 Temmuz Derneği, Özgür Özel hakkında yapılan hakaret nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dernek adına konuşan Gazi İlhami Çil, CHP’nin halk düşmanlığına karşı çıkan 15 Temmuz kahramanlarına dil uzatmanın haddini aşarak kabul edilemez bir hareket olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı’nın 15 Temmuz Şehitlerine Hakareti Büyük Tepki Çekiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin