1. Haberler
  2. Ankara
  3. CHP Genel Merkezi ve Sendikalar Arasındaki Gerilim: İzmir Belediye Memurları İş Bıraktı!

CHP Genel Merkezi ve Sendikalar Arasındaki Gerilim: İzmir Belediye Memurları İş Bıraktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sendika Genel Merkez Yöneticileri ve İzmir Şube Başkanı Cevdet Keleş, Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ve beraberindeki heyet ile önceki gün bir görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Merkezi de Başkan Cemil Tugay gibi sosyal denge tazminatları için yasal sınırda ödeme ve buna ilave yine yasal sınırı geçmeyecek şekilde 4 ikramiye önerisinde bulundu. Ancak bu teklif sendika tarafından kabul edilmedi. Sendika yöneticileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini bildirirken CHP yöneticileri ise sendikanın taleplerini CHP Lideri Özgür Özel’e ileteceklerini aktardı.

İlerleyen saatlerde CHP Genel Merkezi’nden bir geri dönüş olmayınca sendika daha önce aldığı tam gün iş bırakma kararını hayata geçirdi. Belediye memurları saat 10.00’da Kültürpark’ta bulunan belediye binası önünde toplandı. Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Başkan Tugay’ın görüşmeye yanaşmadığını belirterek, “Günlerdir sürdürdüğümüz mücadele İzmir sınırlarını aşıp CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştı. Ancak üzücü bir şey var, Sayın Belediye Başkanımız Cemil Tugay hala sendika ile görüşmeye yanaşmıyor.

CHP’li yöneticilerin kendilerine, bugün belediyelerdeki sosyal denge sözleşmelerinin sürdürülebilir olmadığını, bu nedenle genel merkez olarak bir çalışma başlattıklarını söylediğini ifade eden Keleş: “Biz de kendilerine bu yaklaşımın doğru olmadığını ve kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Sendikal mücadelenin aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunu hatırlatan Keleş: “Bu ülkede sorun sadece parasal sorun değildir. Sorun insanca yaşayabilmektir. Siyasi partilerin de taşın altına elini koyması gerekiyor.

Günün koşullarını karşılamayan mevcut yasalara sığınmayın, özgürlükçü olun dedik. Haktan, hukuktan, adaletten bahsedip belediye emekçileri gasp edilen haklarına karşı sendikal hakkını kullandığı için soruşturma açacaksın, baskı yapacaksın. CHP’ye buradan sesleniyoruz, bu politikalarınızı gözden geçirin. Belediye emekçilerinin hakkına el koymaktan vazgeçin. Bir an önce el koyduğunuz haklarımızı tarafımıza iade edin, toplu sözleşme görüşmelerini başlatın. Sendikamız tam gün iş bırakma kararı aldı.” Diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Merkezi ve Sendikalar Arasındaki Gerilim: İzmir Belediye Memurları İş Bıraktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin